Siyaset İntihardan önce 4 mektup yazdı

İntihardan önce 4 mektup yazdı

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra Bursa H Tipi Cezaevi’nde intihar eden Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Yiğit’in (50), ölmeden önce eşine, 4 çocuğundan ikisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere 4 mektup yazdığı ortaya çıktı.

İntihardan önce  4 mektup yazdı

Savcı Yiğit’in mektuplarda eşinden çocuklarına iyi bakmasını, çocuklarından derslerine iyi çalışıp annelerine yardımcı olmasını istediğini belirtildi. Savcı Yiğit, çok sevdiğini yazdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Kâğıthane’de ortak tanıdıkları olduğunu, kendisinin onlardan sorulmasını istedi.

Kurban Bayramı’nda ailesiyle açık görüş yaptıktan sonra, bayramının son günü olan 15 Eylül gecesi kaldığı koğuşun tuvaletinde kendini çamaşır ipi ile asarak yaşamına son veren Yiğit’in cenazesi otopsisinin ardından Bursa’da toprağa verildi. Emir Sultan Camii’ndeki cenaze törenine katılan Yiğit’in çocuklarından 16 yaşındaki Ayça, “Babam hayatı boyunca FETÖ’nün karşısında oldu. O Süleyman Efendi Cemaati’ndendi. Onun şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyorum. Bu intihar değil, cinayettir. Kendisi bunu yapacak bir insan değil” dedi.

Erdoğan’a sevgi

Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Seyfettin Yiğit’in ölmeden önce ailesine 3, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir mektup yazdığını belirtti. Yiğit, eşine hitaben yazdığı mektupta, çocuklarına çok iyi bakmasını, onlara sahip çıkmasını isterken, çocuklarından ise derslerinde başarılı olmalarını beklediğini yazdı. Yiğit’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben kaleme aldığı mektupta da Erdoğan’ı çok sevdiğini, FETÖ’cü olmadığını, hatta İstanbul Kâğıthane’de ortak tanıdıkları olduğunu, kendisinin onlardan sorulmasını istediği öğrenildi

‘Bize verilsin’

Savcılıkta mektuplardan birini gördüğünü belirten Ayşe İlknur Yiğit, “Mektubun birine yüzeysel baktım. Eşim 15 Eylül’de intihar etti, mektubun üzerinde ise 19 Eylül tarihi vardı. Belli ki o gün gönderecekti. Mektuptaki kelimeleri, intihar edecek bir kişinin kaleme aldığı şekilde değildi. Süreç içersinde bana ve çocuklarıma önerileri bulunuyordu. İncelenen bu mektupların önümüzdeki günlerde bize verilmesini bekliyoruz” dedi.