Teknoloji iPhone 8'in anakart ve iç yapısı gözler önüne serildi

iPhone 8'in anakart ve iç yapısı gözler önüne serildi

25.04.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

Dün iPhone 8'in prototip modelini internete sızdıran kaynak bugün cihaza dair yeni bilgiler paylaştı. Şimdi de iPhone 8'in bileşenlerini gösteren yeni görsel yayınlandı.

iPhone 8in anakart ve iç yapısı gözler önüne serildi

Dün iPhone 8'e ait olduğu iddia edilen prototip modelin görsellerini sizlere aktarmıştık. Bugün ise aynı kaynak Benjamin Geskin ya da diğer adıyla @VenyaGeskin1, iPhone 8'e ait olduğunu iddia ettiği anakart, A11 yongası, taptik motorun, bataryanın ve lightning portun olası yerleşimini gösteren şematik çizimler yayınladı.

Haberin Devamı

iPhone 8in anakart ve iç yapısı gözler önüne serildi

Apple'ın Touch ID sistemini ekrana entegre ettiğini iddia eden kişi, iPhone 8'in iPhone 7 ile aynı kalınlıkta (7.1 mm) olacağını söylüyor. Geskin, anakart görüntüsünün yüzde 70 doğru olduğunu söylüyor. Görsellerde iPhone 8'de iki ayrı pilin kullanıldığı dikkat çekiyor. L şeklinde görünen pilin 3000 mAh'dan daha büyük bir kapasiteye sahip olabilir. Yine görsele göre yeni iPhone'da USB-C'nin olmayacağı da söylenebilir.

Benjamin Geskin, son attığı tweetinde ise iPhone 8 tanıtıldığında ilk sızıntıları benim paylaştığımı hatırlayacaksınız ve bana olan güveniniz artacak diyor. Geskin'in iddilalarının doğru olup olmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.