Gündem Iraklı iş adamına sanal alem üzerinden gasp tuzağı

Iraklı iş adamına sanal alem üzerinden gasp tuzağı

22.07.2017 - 19:46 | Son Güncellenme:

Saç ektirmek için kandırılarak Türkiye'ye çağrılan Irak uyruklu İngiliz vatandaşı iş adamı A.H.'yi bir gün boyunca alıkoyarak işkence yapan ve parası ile özel eşyalarını gasp eden bir çetenin 2 üyesini yakalanıp gözaltına alındı. Polis, tedavi ettirip ülkesine gönderdiği iş adamının gasp edilen para ve Rolex marka saat ve cep telefonlarını bulmak için çalışmalarını devam ettiriyor.

Iraklı iş adamına sanal alem üzerinden gasp tuzağı

İngiltere'de uluslararası para transferi yapan bir şirkette yönetici olarak çalışan A.H., internet üzerinden Türkiye'de yaşayan tanımadığı bir kişiyle arkadaşlık kurdu. Sosyal medya üzerinde yapılan sohbetlerde, konu A.H.'nin saçlarının dökülme meselesine gelince, A.H.'nin konuştuğu kişi yakın bir arkadaşının saç ekim merkezi olduğunu söyleyerek saç ekimi düşünmesi halinde kendisine yardımcı olabileceğini söyleyerek kendisini Türkiye'ye çağırdı.Teklife sıcak bakmayan A.H. yi konuştuğu kişi ikna edince geçtiğimiz hafta İstanbul'a gelen A.H. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 4 kişi tarafından karşılandı.Taksim'deki bir otele götürülen A.H.geceyi burada geçirdi. Ertesi gün, saç ekimi için hastaneye götüreceklerini söyleyen 2 kişi tarafından alınan

Iraklı iş adamına sanal alem üzerinden gasp tuzağı
50 yaşındaki iş adamı, hastaneye yerine Gaziosmanpaşa'daki bir eve götürüldü.

Haberin Devamı

Başına silah dayanan ve saatlerce darp edilen A.H.'nin 5 bin Euro parası, Rolex marka 2 saati ve 2 cep telefonu gaspçılar tarafından alındı. Sabah saat 05.00'de şüpheliler, A.H.'yi evde bırakarak kaçtı. Dışarıya çıkmayı başaran A.H., bir taksiye binerek Atatürk Havalimanı'na gitti. Durumu polise bildirildi. Havalimanı polisi iş adamını önce hastaneye götürüp tedavi ettirirken, bilgi verdiği Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri de gaspçıları yakalamak için harekete geçti.

Gasp Büro ekipleri, başlatığı çalışmalarda izlemeye aldığı kamera kayıtlarından kısa sürede şüphelilerin olayda kullandığı aracın plakasını belirledi. Plakası belirlenen otomobil Zeytinburnu'nda park halinde bulunurken, araç çevresinde pusu kuran ekipler, bir süre sonra otomobilin başına gelen Basri İleri' yi gözaltına aldı. Şüphelinin üzerindeki aramalarda A.H.'den Gasp edilen paralar bulundu. Basri İleri.'nin ifadelerinden yola çıkan polis, çetenin diğer 3 üyesinin de kimliğine ulaştı. İş adamı A.H.'yi internet üzerinden sohbet tuzağı kurarak İstanbul'a çağırıp gasp eden çeteye yönelik yapılan çalışmaların devamında çete üyelerinden Ömer Akın evinde gözaltına alındı. Şüphelileri 16 saatte belirleyerek 2 gaspçıyı yakalayan polisin, diğer 2 şüphelinin yakalaması için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.Hastanedeki tedavisinin ardında Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen A.H., kendisini kaçıranları emniyette teşhis etti. Polise teşekkür eden A.H. ülkesine döndü.

Haberin Devamı