Geri Dön

İrmik helvası tarifi | İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü - Sütsüz - dondurmalı irmik helvası malzemeleri

Vazgeçilmez lezzetlerin arasında bulunan İrmik helvası, birçok damağa hitap ediyor. Tercihe göre sütlü, sütsüz, dondurmalı, dondurmasız yapılan irmik helvası tarifi nedir? Evde irmik helvası yapmak isteyenler, irmik helvası nasıl yapılır sorusunu araştırmaya başladı. İşte irmik helvası malzemeleri ve tarifi haberimizde...

İrmik helvası tarifi | İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü - Sütsüz - dondurmalı irmik helvası malzemeleri
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Sütlü irmik helvası malzemeleri:
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker

Sütsüz irmik helvası malzemeleri:
2 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.

Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.

Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.

Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ister dondurmalı ister dondurmasız ters çevirip çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.

Sütsüz İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.

Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.

Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.

İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tercihe göre dondurmalı veya dondurmasız servis edebilirsiniz.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber