Ekonomi İş dünyası tek yürek

İş dünyası tek yürek

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de iş dünyasını temsil eden kurum ve kuruluşların başkanları dün Ankara’da bir araya gelerek, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi

İş dünyası tek yürek

Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan harekata iş dünyası ve ekonomi çevreleri net bir dille “Destekliyoruz” mesajı verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının ve iş örgütlerinin başkanları, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak, terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım attığını ifade etti.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir” dedi.

Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekata ilişkin Türkiye’nin önde gelen iş dünyası örgütleri ve sendikalar olarak kamuoyuna seslenmek istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’ndeki meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.”

Haberin Devamı

İş dünyası tek yürek
Net mesaj: Destek olun

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Herakatı’nın her ikisinin de, Suriyeli göçmenler ve mazlum durumdaki yerel halk tarafından desteklendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, tüm uluslararası camiaya da, Türkiye’ye destek verme çağrısında bulundu.
“Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir” diyen Hisarcıklıoğlu, “Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” ifadeleriyle, provokasyonlara karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yaptı.