Stil İş kadınları için kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

İş kadınları için kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

19.01.2018 - 10:53 | Son Güncellenme:

Kadınlar, genellikle yaşadıkları her alanda şık bir görüntü vermek isterler. Ancak iş yaşamı gibi ciddi ortamlarda giyilmemesi gereken kıyafetler vardır. Giydiğiniz giysiler çalıştığınız yerle uyum içerisinde olmalıdır.

İş kadınları için kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Kadınların kıyafet seçimleri genel olarak en çok vakit geçirdikleri alan olan işyerleri içindir. İşyeri için alışveriş yaptığınız zaman dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur. Özellikle yerlerinde giyeceğiniz kıyafetler alırken bu yazıyı göz önünde bulundurmanız faydanıza olacaktır.

Haberin Devamı

Topuklu ayakkabılar

Topuklu ayakkabı seçimi oldukça önemlidir. Gece dışarı çıkarken ya da özel bir davete katılırken giydiğiniz platform topuklu ayakkabıları işyerinde giymemeniz gerekmektedir. İşyerinde abartıya kaçmadan tercih edeceğiniz topuklular daha uygun olacaktır. Desenler, renkler ve topuk şeklide sade olmalıdır.Kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı konumunuza uygun olarak belirlemelisiniz.

Dekolteli kıyafetler

Yoğun dekolteli kıyafetler, profesyonel yaşamda giyebileceğiniz en kötü kıyafetlerdir. Eteğinizin boyuna, gömleğinizin göğüs dekoltesine ya da bluzunuzun sırt dekoltesine özellikle dikkat etmelisiniz. İşyerine giderken partiye gidiyormuş gibi bir havaya bürünmemelisiniz. Bu madde,iş görüşmesi içinde geçerli olan en önemli noktalardan biridir. Ofise bu şekilde giderseniz yöneticilerinizden uyarı almanız bile söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Ütüsüz kıyafetler

Ütü yapılmamış kıyafetlerinizle işyerine giderseniz itibarınız zedelenebilir. İşinizi ciddiye almıyormuş ya da kendinize saygınız yokmuş gibi bir izlenim yaratabilirsiniz. Bu nedenle işe giderken giyeceğiniz kıyafetlerinizi bir önceki akşamdan güzelce ütülemeniz önerilir. Özellikle erkekler, genellikle takım elbise giydikleri için ütü çizgilerine bile dikkat etmelidirler.

Dar ya da bol kıyafetler

Vücut hatlarınızın hepsini belli eden dar kıyafetleri ya da üzerinize bol gelen kazakları giymeniz hoş karşılanmayabilir. Orta yolu bularak, vücudunuzun hatlarını da fazla belli etmeden kıyafet seçmeniz gerekmektedir.

Takılar

Her kadının sahip olduğu zarif ve güzel takılar elbette sizin de hakkınız. Takılarınızı takarken dikkat etmeniz gereken tek konu takıların boyutları olmalıdır. Ofis ortamında abartıya kaçmamak için büyük takılardan kaçınmalısınız. Şık ama bir o kadar zarif takılar takmanız önerilmektedir.

Büyük armalı kıyafetler

Kıyafetlerinizin üzerinde markaların büyük logoları varsa işyerinde giymeniz önerilmez.

Yazarlar