Gündem İşadamı kaçıran üç kişi daha yakalandı

İşadamı kaçıran üç kişi daha yakalandı

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’a iki kız kardeşiyle gelen İranlı işadamı A.S.’nin (35) güvenliğini, İngiliz güvenlik şirketinin tuttuğu Türkler sağlıyordu.

İşadamı kaçıran üç kişi daha yakalandı

Sütlüce’de bir otele yerleşen işadamı, İstanbul’dan Rusya ve Katar’a yatırım yapıyordu. İşadamının kaldığı otele VIP minibüs ile gelen üç kişi kendilerini polis ve MİT görevlisi olarak tanıtmıştı. İşadamı ve ailesine saldırı olacağı ihbarını aldıklarını söyleyen zanlılar, İranlı kardeşleri Maslak’ta terk edilmiş bir binaya götürmüştü. Üç şüpheli ardından işadamının kaldığı otel odasındaki 500 bin euro değerindeki ziynet eşyaları ile milyonlarca liralık bloke edilmiş banka hesap belgelerini alarak kayıplara karışmıştı.

Haberin Devamı

500 bin euroluk soygun

İşadamı A.S’yi arayan eşi M.S’nin şikayeti üzerine İstanbul polisi çalışma başlatmıştı. A.S. “Rusya, Dubai ve Macaristan’da yüklü miktarda paramız projelerde kullanılamadığı için İran tarafından bloke edildi. Bu paraları kurtarmak için İstanbul’a geldik. İngiliz koruma şirketini tuttuk. 500 bin euro değerindeki altın ve ziynet eşyalarımız ile bloke edilen paraları kurtarmak için hazırlanan evrakları odadan almışlar” demişti. İşadamının odasına girip soygun yapan üç İngiliz korumanın olaydan sonra İngiltere’ye kaçtıkları tespit edilmişti. Kaçırma olayının içinde olan İranlı S.N ve A.S. ile Belçikalı S.E.A. yakalanmıştı. Polis olayı planlayan P.S’yi ararken, 3’ü Türk 3’ü yabancı 6 kişiyi yakalamayı başarmıştı. İstanbul polisi son olarak kendilerini polis ve MİT’çi olarak tanıtanlara yönelik çalışmalarda 3 kişiyi daha yakaladı. Gözaltına alınan Ö.K., R.K ve O.B.K. tutuklandı.

Yazarlar