Işığın Ucundaki Sonsuz Gençlik

Haberin Devamı

Pek çok kadın cildinin olduğundan daha pürüzsüz, olduğundan daha genç görünmesi için teknolojinin sunduğu çeşitli yenilikleri deneyimlemek istiyor. Yeni yöntemler sayesinde, artık genç bir cildi hayal ederken yaşlanma sürecine genetik anlamda da müdahale etmek mümkün. İşte bu teknolojilerden biri olan ve son dönemde öne çıkan yeni nesil ışık teknolojisi BBL Forever Young, gençliğin kontrolünü elimize almamızı sağlıyor. Söz, Dr. Mustafa Karataş’ta...

Modern dünyanın bizlere sunduğu photoshop etkisi, son dönemde yeni nesil bir ışık terapisi olarak tabir ettiğimiz BBL’le mümkün. Bu teknoloji cilde daha gergin, daha pürüzsüz ve daha parlak bir görünüm kazandırıyor. Üstelik, bu değişim sadece cilt yüzeyiyle sınırlı kalmıyor, genetik olarak da gerçekleşiyor.

Yaşlı Hücreler Gençliklerini Hatırlıyor
Kim, yaşlanmanın genetik bir kader olduğunu ve bu süreci durdurmanın mümkün olmadığını düşünüyorsa yanıldığını belirtiyor Dr. Mustafa Karataş ve Stanford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmayla bu savın çürütüldüğünü müjdeliyor. Karataş’a göre hayatımızda güneş, hava kirliliği, sigara gibi çevresel faktörler olmasa bile vücudumuz genetik olarak yaşlanmaya programlı. “Işık terapisinin (Broadband light therapy/BBL) ciltteki etkilerini inceleyen klinik bir çalışma, bu genetik kodlanmayı değiştirmenin mümkün olduğunu gösteriyor” diyor. “Araştırmada BBL, cilt yaşlanmasıyla yakından ilişkili genleri etkiliyor. Yani yaş almış cilt hücrelerinin genç cilt hücreleri gibi davranmalarını sağlıyor.

Kolajen Üretimi Harekete Geçiyor
Genetik yaşlanma, birçok farklı şekilde görülüyor. Cilt elastikiyeti azalıyor, ince çizgiler oluşuyor, lekeler ve cilt renginde bozulmalar başlıyor. Ancak cildi genetik anlamda kontrol etmeyi başardığınızda, ciltteki diğer tüm sorunlara da müdahale edebiliyorsunuz. Dr. Mustafa Karataş, BBL teknolojisinin çalışma mekanizmasını şöyle açıklıyor: “BBL’in ilettiği ışık enerjisi, cildin üst tabakalarını hafifçe ısıtıyor. Böylelikle cildin kolajen üretimi harekete geçiyor. Ciltte pürüzsüz ve sıkı görünüm ortaya çıkıyor. Çizgilerde, kırışıklıklarda ve lekelerde etkili bir azalma görülüyor. Karataş, BBL’in cildin yaşını geri çeviren bir etki yarattığını belirtiyor ve yaşla beraber belirginleşen kılcal damarların da yok olduğunu söylüyor.

Cildinize Egzersiz Yaptıran Uygulama: BBL
Cildinize genç bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, BBL’i bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz: 40’lı, 50’li yaşlarınızı genç bir ciltle karşılamanızı sağlayacak bir egzersiz... 30’larında henüz ciddi bir sorunla karşılaşmamış ciltler düzenli olarak yapılan BBL uygulamasıyla ileriki yaşlarını genç görünümlü bir ciltle karşılayabilir. Pigmentasyon, çil ve güneş lekeleriyle savaşıyorsanız, 20’li yaşlarda bile olsanız fayda sağlayacağınız bir işlem olduğunun altını çiziyor Karataş. BBL’in ciltteki tüm yaşlanma belirtilerine aynı anda etki ediyor olması da onu öne çıkarıyor. Kısacası, elastikiyet kaybı, renk düzensizliği, ince çizgiler, kırışıklar, kılcal damarlar gibi çeşitli sorunlarda etkisini kısa sürede göreceğiniz bir teknolojiyle karşı karşıyayız.