Işık Dolgusu ile Göz Altı Morluğu Tedavisi

Göz altı koyu halkalar ortak bir estetik kaygıdır ve yüze yorgun bir görünüm verir, kozmetik ürünler ile gizlemek de zordur. Göz çevresi halkaları ve göz kapağı torbaları cerrahi olmayan bir teknik olan ışık dolgusu ile tedavi edilebilmektedir.

Hyaluronik asit dolgu maddeleri ile göz altı çukur genişliği azaltılır, göz kapaklarındaki cilt inceliği, renk değişikliği ve cildin kalitesi düzeltilir. Göz çevresindeki koyu halkalar çoğunlukla genetiktir. Cildinizin bileşimi ve ışığın yörünge kemiğinizden yansıdığı açı önemlidir.

Göz altı morluklarının nedenleri
Gözlerin altında koyu halkalar oluşmasının bir numaralı nedeni, gözyaşı kanalındaki hacim kaybından kaynaklanmaktadır. Gözlerin altındaki koyu halkaların en yaygın nedenlerinden biri, yaş ilerledikçe gözlerin içinde ve çevresinde yağ değişiklikleri nedeniyle azalan dolgunluk. Ustalıkla uygulanmış hiyalüronik asit jelinden oluşan küçük bir tabaka, hassas cildinizi doldurmak için ihtiyacınız olan tek şey. Ameliyatsız bir teknik olduğu için işinize hemen devam edebilirsiniz. Ağırlık kaldırmak, kardiyo çalışmak, sauna ya da hamama girmek gibi cilde aşırı etki eden aktiviteler dışında spor da yapabilirsiniz.

Işık dolgusunun içeriği
Cildin beslenmesini ve nemlenmesini sağlayan, doğal cilt yapısında da bulunan hiyalüronik asit ve gerekli besin maddelerinin (antioksidanlar, amino asitler, vitamin B6) bir karışımından oluşan özel bir içerik kullanılır.

Işık dolgusu ile göz altındaki çukurluklar eşit seviyeye getirilerek ışığı eşit düzeyde yansıtması sağlanır. Aynı zamanda cildin nem ve yağ eksiği de giderilerek kalitesi artırılır. İlk olarak hyalüronik asidin etkisiyle cildin tabakaları güçlendirilir ve çukurlukların doldurulması sağlanır. Bu sayede koyu halkalar ve göz altı torbaları ortadan kaldırılmış olur. İkinci olarak içerikteki besleyici vitamin ve asit içerikleri sayesinde cildin yenilenmesi sağlanır.

Enjeksiyonun ardından birkaç saat içinde kendiliğinden geçecek, çok ufak kızarıklık oluşabilir. Cilt güneşe ve sıcağa maruz bırakılmamalıdır. Birkaç saat sonra isterseniz makyaj bile yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı