Ekonomi ‘İşim için Google’la ‘KOBİ’yi büyütecek

‘İşim için Google’la ‘KOBİ’yi büyütecek

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Google, Türk KOBİ’lerin internette görünürlüğünü artırmak için düğmeye bastı. ‘İşim İçin Google’ programını başlatan firma, küçük işletmelerin dijital ortamda varlıklarını kolay, hızlı ve etkin bir şekilde oluşturmalarına imkan tanıyacak.

‘İşim için Google’la ‘KOBİ’yi büyütecek

Program, ‘Google Benim İşletmem’, ‘Google Benim İşletmem Web Sitesi’ ve ‘AdWords Express’ olmak üzere üç adımdan oluşuyor. Tamamen ücretsiz bir hizmet olan Google Benim İşletmem, şirketlerin kendileriyle ilgili en güncel bilgileri Google üzerinde hızlı, güncel ve kolay şekilde sunmalarını sağlıyor. Kullanıcılar ve müşteri adayları da Google Arama veya Haritalar üzerinde bir araştırma yaptıklarında karşılarına en doğru zamanda, aradıkları konu ile ilgili işletmelerin listesi çıkıyor.

Haberin Devamı

İşletmeler, Google Benim İşletmem sayesinde web sitelerine daha fazla ziyaretçi çekme ve telefonla çağrı alma olanağına da ücretsiz olarak sahip oluyor.

İşletmelerin web sitelerini mobil cihazlar için optimize edilmiş şekilde, hızla ve ücretsiz oluşturmalarına imkan tanıyan Google Benim İşletmem Web Sitesi hizmeti de, kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazların payının her geçen gün arttığı günümüzde, bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlamak için gereken optimizasyonu sağlıyor.

Dijitale taşıyor

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Kirazcı, Türkiye’de 11 yıldır faaliyet gösterdiklerini, misyonlarından birinin de dijital dönüşüm yolculuklarında işletmelere yardımcı olmak ve rehberlik etmek olduğunu belirterek, Türkiye’deki KOBİ’lerin işlerini dijital ortama kolayca taşıyıp büyütmesine katkı sağlayacak ‘İşim için Google’ ın bu adımların en yenisi olduğunu söyledi. Kirazcı, “İnternete yatırım yapan Kobi’ler yüzde 40 oranında hızlı büyüyor. Bu inisiyatifi her firmanın kolay ve hızlı şekilde internette yer alabilmesi hedefiyle hayata geçirdik. Türkiye’deki tüm Kobi’lerin dijitalleştiği bir dünyayı hayal ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Daha kolay ulaşım’

47 yıldır İstanbul Kadıköy’de faaliyet gösteren Evren Gözlük’ün sahibi Cevdet Evren, Google’ın işletmelere yönelik çözümlerinden nasıl faydalandığını ve müşterilerin kendisine nasıl daha kolay ulaştığını örneklerle anlattı. Evren, “Bu çözümleri kullanmaya başladıktan sonra işletmemizin ziyaretçi sayısı üç kat arttı. Google sayesinde müşteriler bize sadece Kadıköy’den değil, İstanbul’un her semtinden kolayca bulup ulaşmaya başladı” dedi.