Siyaset 'İsim konusunda rezervimiz yok'

'İsim konusunda rezervimiz yok'

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerine kısa süre kala, muhalefet cephesinde alınacak kararlar merak edilirken, dün CHP’de Abdullah Gül ismi üzerinden tartışmalar yaşandı.

İsim konusunda rezervimiz yok

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin Gül’ün adaylığında ısrarcı olduğuna yönelik haberler konusunda şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KAYNAK BİZ DEĞİLİZ: Bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberlerin gerçekle bir ilgisi yoktur. O haberlerin kaynağı biz değiliz, CHP’nin yetkili organları değil. Görüşmeler çok hassas yürüyor. Biz en geniş ve güçlü ittifakı kuracak bir modelin peşindeyiz. Herhangi bir isim konusunda rezervimiz yok. Ancak görüyoruz ki bu ittifakın kurulmasını dinamitlemek isteyen bazı çabalar ve çalışmalar var. Muhtemelen haberlerin kaynağı da o çabaların özel girişimleri sonucu ortaya çıkmış olabilir. Çok geniş bir kesimi farklı siyasi görüşleri, farklı inançları, farklı eğilimleri olan kesimleri bir araya getirecek bir büyük demokrasi buluşması arayışındayız.

‘Seçeneğimiz Gül olmamalı’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmayı istediği bilinen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün twitter’dan “Atadığı bürokrat ve rektörler FETÖ’cü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “CHP’nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP’ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur” dedi.

TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ: Bu buluşmayı sabote etmek isteyen, dinamitlemek isteyen çevreler var. Bu çevrelerin başında tek adam koalisyonu geliyor. Saray geliyor. Herhangi bir isim aktör üzerinde husumet yaratacak bir dille bu süreci yürütmemizi istiyorlar. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Sonuç itibariyle aday olmak isteyenler, aday olma potansiyeli olanlar bellidir. CHP de aday çıkarabilme güç ve potansiyeline her siyasi partiden daha fazla muktedirdir. Bu süreçte görüşmeler devam ederken görüşmeleri tahrip edecek şekilde, özelikle seçmenin belirli bir kesiminin gönlünü kırabilecek açıklamaları yetkili ağızlardan yapmamızı bekleyip ona dönük bir tahvil ve teşvik olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

İNCE YANITI: (Muharrem İnce’nin Gül’ün adaylığına yönelik açıklamaları konusunda) PM, Genel Başkan’a tam yetki verdi. Meclis grubu da bir çalışma yapacak, milletvekili arkadaşlarımız düşüncelerini paylaşacak. Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Partilinin, toplumun hassasiyetini biliyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin ve kişilerin kırk kere düşünüp bir kere konuşması gerek.