Geri Dön

İşkembe çorbası tarifi

Türk mutfağının efsane lezzetlerinden birisi, nefis işkembe çorbası tarifi...

İşkembe çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un

Üzerine:
1 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın.

Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın.

Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.

İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.

Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin.

Koyulaşana kadar kaynatın.

Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pul biberi kızartın.

Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın.

Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber