Hatay İskenderun'da Toki İle Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor

İskenderun'da Toki İle Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor

12.06.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

İskenderunda Toki İle Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılmakta olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evleri inşaatı blokları hızla yükseliyor.
Belediye Başkan Seyfi Dingil, İskenderun’da bin 55 konutluk yeni bir yaşam alanın inşa edildiğini söyledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Düğünyurdu Mahallesi’nde birinci etabı bin 55 konuttan oluşan yeni bir yerleşim yeri inşa edildiğini belirten Seyfi Dingil, projede konutların yanı sıra okullar, parklar ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılarla tüm yaşam standartlarının sağlanmasını öngören yapıların yer aldığını söyledi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapılan ihale kapsamında ilk etapta bin 55 konut ile birlikte 1 cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve 24 derslikli lise inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Farklı metrekarelerde ve yüksekliklerde 2+1 ve 3+1 konuttan oluşan projeler yer alıyor. Tasarımda peyzaj alanları ile araç-yaya yolu kurgusu, vatandaşların geleneksel semt kültürünü koruyabilecekleri bir yaklaşımla ele alınan proje hızla ilerliyor. Projenin ilçemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen hükümetimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize halkımız adına sonsuz teşekkür ediyoruz.”