Kuzu kavurmalı ıspanak beğendi
MALZEMESİ:
Beğendisi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
400 g ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tepeleme çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Kavurması için:
250 g kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI: Beğendisi için, ilk olarak soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında 3 dakika kadar kavuruyoruz...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Tam kararında tarifler
Kuzu kavurmalı ıspanak beğendi
MALZEMESİ;
Beğendisi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
400 gram ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz
Karabiber
lMuskat rendesi
Kavurması için:
250 gram kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber, tuz
YAPILIŞI
Beğendisi için; ilk önce soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında 3 dakika kadar kavuruyoruz...
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır?
Diyetisyen Emre Uzun yatla, tekneyle tatil yapanlar için bir Kaptan Menüsü hazırladı. Kaptan Menüsü, deniz üzerinde yol almayı seven tatilcilerin hep aynı şeyleri yeme sıkıntısına son veriyor. Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı ve tatilde hemen herkesin yaptığı yeme içme kaçamakları sonrasında uygulayacağı 3 Günlük Detoks Programı da ideal!
29 Kasım günün menüsü (Etsiz yemekler)
29 Kasım günün menüsü et yemeyenler, etsiz yemek tarifi arayanlar için yayında. 29 Kasım günün menüsü ile etsiz de çok lezzetli yemekler yapılacağının garantisini veriyoruz. İşte 29 Kasım günün menüsü…
Burada her şey satılık
Arnavutköy’de açılan “mahalle kafe ve barı” Any İstanbul’da yemek yiyip bir şeyler içmek dışında mekanda beğendiğiniz masa, ahşap parke ya da çatal bıçakları satın alabilirsiniz
Büyükada'nın efsane lezzetleri
Yemek kitaplarının Oscar’ı sayılan Uluslararası Gourmand Ödülü’nü ‘En İyi Yerel Mutfak’ dalında kazanan Selin Kutucular, ‘Büyükada Yemekleri’ isimli kitabından tarifler:
BÜYÜKADA’NIN EFSANE LEZZETLERi
Yemek kitaplarının Oscar’ı sayılan Uluslararası Gourmand Ödülü’nü ‘En İyi Yerel Mutfak’ dalında kazanan Selin Kutucular, ‘Büyükada Yemekleri’ isimli kitabındaki tarifleri, adanın kültürel mirasına ilişkin yeni bilgilerle sunuyor.
İşte bu kitaptan seçtiğimiz pratik yemek tarifleri
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTL
İsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Starlar Nalkesen için buluştu
Şıklığın ve lezzetli yemeğin adresi Baci, Nükhet çok hızlı geliyor, Lacivertde Ege yemekleri, Sarıyerde canlı canlı balık, Ortaköyde farklı bir keyif; Simple, Bursalıdan paket servis, Reinada Reina...
Dağ eteğinde yemek keyfi...
Tiredeki Kaplan Dağının eteğinde bir dağ lokantası var. Yöresel yemekleri, bin bir çeşit otlarıyla müşterilerine ziyafet sofrası hazırlayan lokantayı bir kimya öğretmeni işletiyor
Dağ eteğinde yemek keyfi...
Tire’deki Kaplan Dağı’nın eteğinde bir dağ lokantası var. Yöresel yemekleri, bin bir çeşit otlarıyla müşterilerine ziyafet sofrası hazırlayan lokantayı bir kimya öğretmeni işletiyor