Geri Dön

Ispanak yemeği tarifi

Ispanak yemeği kışın vazgeçilmez sebze yemeklerinden bir tanesi. İşte sağlıklı bir ıspanak yemeği tarifi.

Ispanak yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 demet ıspanak

1 soğan

1/2 çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz biber

3-4 çorba kaşığı sıvıyağ

1-2 bardak sıcak su

Tuz

Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?

1 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Toz biberi ekleyin.

Yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanakları da ekledikten sonra arada karıştırarak renkleri değişene dek pişirin.

Pirinci ve suyu ekledikten sonra bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

Pirinçler yumuşayınca tuzunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber