Geri Dön

Ispanaklı milföy tarifi

Çayın yanında çıtır çıtır, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık: Ispanaklı milföy tarifi

Ispanaklı milföy tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 milföy hamuru
3 kaşık zeytinyağı
1 küçük boy soğan
300 gram ıspanak
2 kaşık peynir
1 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Ispanaklı Milföy Nasıl Yapılır?

Ispanak yapraklarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp kuru soğanları renk alana kadar soteleyin.

Ispanakları da ekleyip sotelemeye devam edin.

Karışımı derin bir kaseye alıp soğumasını bekleyin.

Peynir, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle karıştırın.

Milföyleri oda sıcaklığında beklettikten sonra bir merdaneyle üzerlerinden geçin.

Bir bıçak yardımıyla milföyleri beşer eşit parçaya ayırın.

Milföy şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda ıspanak koyup rulo şeklinde sarın.

Aynı işlemi bütün milföy dilimleri için uygulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Yumurta sarısıyla renklendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber