Geri Dön

Ispanaklı tart tarifi

Günün her saati sofralarınızı süsleyebilecek nefis ıspanaklı tart tarifi

Ispanaklı tart tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

50 gram tereyağı
3 kaşık sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 bardak un
1/2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
3 kaşık sıvıyağ
300 gram ıspanak
1 kuru soğan
1/4 demet dereotu
1 yumurta
2 kaşık krema
200 gram peynir
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

İç harcı için ıspanakları ve kuru soğanı ince ince doğrayın.

Sıvıyağı bir tavada kızdırın.

Önce kuru soğanları kavurun, ıspanakları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Tuz ve biberini de ekledikten sonra derin bir kaseye alın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu bir kaba alın.

Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, un ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurunuz doğru kıvama gelince merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın.

Yağladığınız tart kalıbına koyup üzerine kürdanla delin.

Ispanağa, ince ince kıydığınız dereotu, peynir, yumurta ve kremayı ekleyip karıştırın.

Bu karışımı hamurun üzerine boşaltıp tartınızı 180 derecede önceden ısıttığınız fırına verin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber