Tatil İspanya turizmi Trump sayesinde yükselişte

İspanya turizmi Trump sayesinde yükselişte

16.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

İspanya turizmi yeniden dünyanın zirvesine çıkıyor. Donald Trump'ın açıklamaları ve vize politikası sonrası düşüşe geçen Amerikan turizmi en çok İspanya'ya yaradı.

İspanya turizmi Trump sayesinde yükselişte

İspanya turizmi yeniden yükselişte. Terör saldırıları ve Katalonya'daki referandum sonrası yaşanan gelişmeler İspanyol turizmine darbe vurmuştu. Yüzde 20'lere varan rezervasyon iptalleri uzun bir süre İspanyol turizmicileri olumsuz etkilemişti. Ancak son dönemde Donald Trump'ın açıklamaları ve vize politikaları Amerika'ya giden turist sayısında düşüşü beraberinde getirmesiyle birlikte en çok İspanya'ya yaradı. Yıllık ziyaretçi sayısı bakımından Fransa ve Amerika'dan sonra en çok turist ağırlayan ülke olan İspanya, son dönemde bir üst sıraya yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

İspanya turizmi Trump sayesinde yükselişte

Amerika'dan turist çekmeyi başaran İspanya, bu ülkeye giden turist sayısındaki azalmayla birlikte bir üst sıraya yükseldi. Turizmciler 2018 yılı boyunca mevcut durumun devam edeceğini öngörüyor. İspanya'nın 2017'de toplam turizminin 87 milyar dolar olduğunu hatırlatan yetkililer, 2018'de bu rakamın üstüne çıkmayı hedefliyor.