Isparta Isparta'da Yeni Adli Yıl Başladı

Isparta'da Yeni Adli Yıl Başladı

02.09.2019 - 14:23 | Son Güncellenme:

Isparta'da yeni adli yıl başladı

Ispartada Yeni Adli Yıl Başladı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 2019- 2020 yeni adli yılı törenle başladı.

Isparta Adliyesi bahçesinde düzenlenen törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Baro Başkanı Ünsal Çankaya, hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı. Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ve BARO Başkanı Ünsal Çankaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende konuşan Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, kadına yönelik şiddete vurgu yaparak, "Isparta Barosu, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar eylemlerine tepkisini her daim göstermekte, duruşunu kamuoyu ile paylaşmakta, vatandaşın bu olaylar karşısında ki adalet ihtiyacını gidermesi yönünde her türlü adımı atmaktadır" dedi.

Isparta Barosu'nun bu tür suçların önüne geçilebilmesi amacı ile Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı ile paylaşılmak üzere meslektaşlarının görüş ve önerilerini beklediklerini kaydeden Başkan Çankaya, "Çok şükür ki Isparta'mızda uzun zamandır örneğine rastlamadığımız avukata yönelik şiddet eylemleri maalesef Türkiye genelinde artış göstermektedir. Adliyelerde kendi şahsi işleri için değil temsil ettiği vatandaşın adalet ihtiyacını gidermek için mesai harcayan avukatların toplum gözünde ki algısını daha sağlıklı bir noktaya getirmek için baromuz avukatlık mesleğini doğru ve etkili bir biçimde anlatacak videoları, bilboardları ve çeşitli görselleri vatandaşlarımıza ulaştırmayı planlamaktadır" diye konuştu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ise adalet çalışanları olarak halka en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. Daha güzel bir ülkenin hayalini kuran, adalete, hakkaniyete ve hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olarak her zaman daha iyi olanı arama ve hayata geçirme gayreti içinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Akbulut, "Unutmayınız ki bu uğurda millet olarak el ele verebilir ve birlikte hareket edebilirsek sorunların pek çoğunun üstesinden gelebiliriz. Adaleti mülküne temel yapmış Türk devlet geleneği içerisinde adalet hem medeniyet anlayışımızın hem de devletimizin yönetim şeklinin temelidir. Güçlünün her zaman haklı olmadığı, zalimler karşısında mazlumların, zorbalar karşısında mağdurların korunduğu, haklıya hakkının teslim edildiği bir dünyanın hayalini kuran kıymetli hukuk insanları! Adalet için çıktığımız yolda önümüze çıkan kördüğümleri aralayan, karanlık dehlizlere ışık tutan, bir mucize eseri kalplerimizi ısıtan, bir kararın arefesinde bizlere her zaman doğru yolu gösteren, adına vicdan dediğimiz ilahi fısıltıların daima sizlerle birlikte olması dilek ve temennisiyle herkesin yeni adli yılını kutlarım" dedi.

FOTOĞRAFLI