Isparta Isparta'ya yeni müze

Isparta'ya yeni müze

30.11.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yanına 200 metre uzunluğunda yeni bir müze yapılacağını söyledi.

Ispartaya yeni müze

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yanına 200 metre uzunluğunda yeni bir müze yapılacağını söyledi. Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa ettirilen ve 160 metre uzunluğundaki Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yanına 200 metre uzunluğunda yeni bir müze daha yapılacak. Bacaların bulunduğu alandan Kirazlıdere eski köprüsüne kadar uzanacak olan ve çay üzerine inşa edilecek müzeyle ilgili olarak Anıtlar Kurulu nezdinde girişimler başladı.
Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Mevcut Etnografta Müzemizi açmıştık ve bu müzemize şu anda yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerimiz geliyor. Bu müzemizi yapmaya başladığımızda yeni yapacaklarımızı da planlamıştık. Bunun da zamanı geldi, Etnografya Müzemizin devamına bacaların bulunduğu alana, hatta eski Kirazlıdere Köprüsü’ne kadar yeni bir müze planlıyoruz, bunun da temelini bahar aylarında atmayı planlıyoruz. Esas olan o müzelere konacak olan objelerin hazırlanması geliyor. İkinci müzemizin planlamaları bitmek üzere. Şu anda Anıtlar Kurulu ile görüşmeler içerisindeyiz" dedi.
Başkan Günaydın bu müzede, Isparta Belediyesi’ne ait Ahşap Oyma Merkezi’nde ki üç boyutlu ahşap eserlerin sergileneceğini söyledi.