Tekirdağ İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

18.05.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

TTSO Başkanı Cengiz Günay: "İsrail, masum insanları katlederek, zulmederek İslam dünyasını Kudüs davasından vazgeçiremeyecektir. Tekirdağ iş dünyası adına, İsrail'in bu vahşi saldırısını lanetle kınıyor, uluslararası toplumu da bu vahşete tepki vermeye çağırıyoruz"

İsrailin Gazzedeki Katliamına Tepkiler

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Günay, "İsrail, masum insanları katlederek, zulmederek İslam dünyasını Kudüs davasından vazgeçiremeyecektir. Tekirdağ iş dünyası adına, İsrail'in bu vahşi saldırısını lanetle kınıyor, uluslararası toplumu da bu vahşete tepki vermeye çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Günay, yazılı açıklamasında, İsrail'in Kudüs'te gerçekleştirdiği ve onlarca Filistinlinin yaşamını yitirdiği saldırılara, bu vahşete uluslararası toplumun tepki vermesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin, uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararıyla, barışa ve kardeşçe yaşama umuduna ağır bir darbe vurduğunu kaydeden Günay, ABD'nin büyükelçilik açmasını protesto eden ve tepkilerini demokratik yollarla göstermeye çalışan Filistin halkına ateş açarak insanların ölümüne ve yaralanmasına yol açan İsrail'in, tüm dünyaya çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini anlattı.

"Kudüs, 3 semavi din için de önemlidir, vazgeçilmezdir, her 3 semavi dinin de kutsal şehridir." görüşlerine yer veren Günay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu kimliğiyle asırlar boyunca bir arada yaşamanın simgesidir, insanlığın ortak değeridir, hiç kimsenindir ve hepimizindir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekandır. Dolayısıyla ABD ve İsrail'in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, Kudüs'e, huzur ve barışa, insanlığa ihanettir, tüm İslam alemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur. Kudüs'ün tarihi statüsünün ihlali kabul edilemez. Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı kesin bir dille kınıyoruz. İsrail, masum insanları katlederek, zulmederek İslam dünyasını Kudüs davasından vazgeçiremeyecektir. Tekirdağ iş dünyası adına, İsrail'in bu vahşi saldırısını lanetle kınıyor, uluslararası toplumu da bu vahşete tepki vermeye çağırıyoruz."