Sağlıklı Beslenme İştah bastıran mucize besinler

İştah bastıran mucize besinler

22.01.2018 - 12:50 | Son Güncellenme:

Diyete başlamak ya da kilo vermek istiyorsunuz, ancak iştahınız ve açlık krizleri buna izin vermiyor mu? Gün içerisinde ana öğünlerden kısa zaman içerisinde bile ani açlık hisleri yaşayabilirsiniz, bunun nedeni ise yanlış beslenmenizdir.

İştah bastıran mucize besinler

Yanlış beslenme kan şekerinizin ani fazla yükselmesine sebep olmakta ve bu durum sizi açlık krizlerine sokmaktadır. Bu besinlerle açlık krizlerinize dur diyebileceksiniz.

Haberin Devamı

Açlık krizlerinden nasıl kurtulur?

Öncelikle 3 ana öğün yemek doğru bilenin aksine yanlıştır, yemek yemeden uzun süre aç kalırsınız bu bir dahaki öğününüzde daha fazla yemek yiyeceğiniz anlamına gelir. Gün içerisinde ana öğünlerinizin arasında tüketebileceğiniz 3 ara öğünle iştahınızıbastırabilirsiniz.
Ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz iştah kapatan mucize besinlerin listesi şöyle:

Elma

Elma içerisinde bulunan su ve lifler yardımıyla midenizde bir hacim oluşturur. Açlık anlarınızı bastırmak için yanınızda taşıyacağınız bir adet elma iştahınızı bastırmaya yardımcı olacaktır.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi özellikle sabahları tüketebileceğiniz hem hızlı hazırlanabilen hem de çok sağlıklı bir besindir. Vücudunuz yulaf ezmesini yavaş sindireceği için gün boyunca iştahınız azalacaktır.

Haberin Devamı

Salata

Yeşil yapraklı sebzeler içerisinde bol miktarlarda lif bulundurur. İçerisinde çok az kalori bulunduran salatalar uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yemeklerin yanında tüketirseniz daha kısa sürede tokluk hissine ulaşmanızı sağlar. Salata iştahınızı bastırmaya oldukça yardımcı olacaktır.

Yumurta

Etkisini en çabuk hissettiren ve iştahınızı hemen bastırabilecek besinlerden biri olan yumurtayı sabahları tüketebilirsiniz.İçerisinde oldukça yüksek oranda protein bulundurmaktadır.

Tarçın

Kan şekerinizde ki ani dalgalanmalar açlık krizlerine davetiye çıkarır. Tarçın kan şekerinizi dengelerken bir yandan da tatlı ihtiyacınızı karşılar. İsterseniz yeşil çayınıza karıştırıp, isterseniz suyunuzun içerisine atarak tüketebilirsiniz.

Bitter çikolata

Ani açlık ya da tatlı krizlerinde şerbetli, bol yağlı tatlılar yerine ölçülü bir şekilde bitter çikolata tükenilirsiniz.

Su

Diyette ve iştahınız azalması için olmazsa olmazlardan olan su. Hem midenizi kaplayarak tokluk hissi yaratır hem de vücudunuzda ki ödemleri atmanıza yardımcı olur. Gün içerisinde ne kadar çok su tüketirseniz iştahınızın bastırılmasına o kadar çok yardımcı olacaktır.

Yazarlar