Ekonomi ‘İstanbul’a 1 saat daha erken gelin

‘İstanbul’a 1 saat daha erken gelin

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, “İstanbul Havalimanı’ndan uçuş yapacak yolcularımıza 3 Mart itibariyle en az bir saat daha erken gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi

‘İstanbul’a 1 saat daha erken gelin

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 1-3 Mart tarihleri arasında İstanbul Havalimanı’na taşınma sürecinde 12 saatlik dilimde uçuş yapılmayacağını söyledi. Aycı, uçuşlarda kısa bir süre azalma olacağını daha sonra kademe kademe artacağını belirtti. Aycı, İstanbul Havalimanı’ndan uçacak yolculara en az 1 saat daha erken gelme tavsiyesinde bulundu. Aycı, “Yolculardan 3 Mart itibariyle en az bir saat daha erken gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada bir miktar daha fazla yürüyüş var” dedi.

Haberin Devamı

12 saat uçuş yapılmayacak

THY’nin İstanbul Havalimanı’ndaki 5 operasyonel tesisinin açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. İstanbul Havalimanı’na taşınma süreciyle ilgili NTV’nin sorularını yanıtlayan Aycı, “1 Mart’ta başlayacak taşınma 45 saat sürecek. Bazı yoğunluklar oluşabilir. Tüm İstanbullulardan bizi mazur görmesini istiyorum. Taşınma süreci geçici bir süre, bize sabır göstermelerini rica edeceğim” dedi.

Aycı, “Taşınma, Basın Ekspres yolundan olacak. Taşınma süresinde yolcuların minimum etkilenmesi için çalışma yapıyoruz. Yolcuları en az rahatsız ederek bu işi tamamlayacağımızı umuyorum. Uçuş yapmadığımız 12 saatlik bir süre var, 1-3 Mart arasında. Onu ilan edeceğiz. 45 saat içinde ara ara diğer uçuşları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İstanbul’a 1 saat daha erken gelin

Muhteşem tesis

İlker Aycı, “Burada unutulmayacak bir iş yapıldı, muhteşem bir inşaat yapıldı. Eminim ki ve diliyorum ki burada hayırlı, kazançlı, bereketli nice günler, geceler yaşayacağız, 7/24 operasyon yapacağız. Üzerinde hiç güneş batmayacak bir havalimanımız oluyor. Dünyanın dört bir yanına buradan ulaşacağız” dedi.

‘İstanbul’un dünyada havacılığın kalbinin atacağı bir merkez olacağını söyleyen Aycı, “Bu tesisten ne kadar gurur duyulsa az” diye konuştu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, “THY olarak İstanbul Havalimanı’na yakışır şekilde, tesislerimizi önümüzdeki 25 yılı planlayacak şekilde yaptık. Burada büyük bir yatırım yapıldı. Biz de buna yakışır şekilde, tesislerimizi kapasitesiyle beraber yaptık” dedi.

‘İstanbul’a 1 saat daha erken gelin

Hedefimiz 450 milyon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Türk Sivil Havacılığı 16 yıllık dönemde yapılan yatırımlarla dünyada küresel ölçekte bir güç haline geldi” dedi.

Turhan, “Bugüne kadar yaptığımız havacılık yatırımı 56 milyar TL’yi aştı. Tüm bunların neticesinde havacılık alanında dünyadaki büyüme ortalamasına 3 katına yakın büyüme kaydettik. 34 milyon olan yolcu sayımız 210 milyonu aştı. Bu konudaki hedefimiz 450 milyon yolcuya çıkarmak. Yolcu sayısında Avrupa’da 4’üncü, dünyada 10’uncu sıraya yükseldik” diye konuştu.