Gündem İstanbul’a CI’dan bir bakış

İstanbul’a CI’dan bir bakış

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde devam eden 13. Contemporary Istanbul’da görülmesi gerekenlerden bazılarını derledik.

İstanbul’a CI’dan bir bakış

Çarşamba günü düzenlenen, özel davetlilerle gazetecilerin ziyaretine açık olan ön izleme gününde yaklaşık 11 bin 500 izleyiciyi ağırlayarak açılan 13. Contemporary Istanbul (CI) yarın akşama dek devam ediyor. Fuar bu yıl Akbank’ın ana sponsorluğunda, her zamanki yerinde, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 54’ü yurt dışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık iki bin eseri ağırlayan fuarda ilgi çekici çok sayıda yapıt keşfedilmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

İstanbul’a CI’dan bir bakış

Fuarın ilk katında Zilberman Gallery’de Azade Köker’in ‘Completed Safely’ isimli, 2018 tarihli bir eseri bulunuyor. Çelik tel konstrüksiyon, naylon, sünger tül dikiş malzemelerinden oluşan eser, bir uçak heykeli. Havada duran heykel, şefkatle giydirilmiş bir halde sergileniyor. Tül malzemesi uçağın görünümüne yumuşaklık ve derinlik katıyor.

Hemen ilerisinde aynı katta C24 Gallery’nin standında Nilbar Güreş’in bir dizi eseri yer alıyor. ‘Escaping Cactus’ isimli eseri izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Fuara İngiltere’den katılan Atelier Rose & Gray’de ise daha önce Pera Müzesi’nde açılan sergisiyle İstanbullu izleyicilerin tanıdığı Londra Kraliyet Akademisi üyesi Stephen Chambers’ın eserlerinden bir seçki görülmeden geçilmemesi gerekenlerden. Sanatorium’un standında Gülsün Karamustafa’nın büyük boyutlu çalışması ‘Abide ve Çocuk’, Öktem Aykut Galeri standında ise Camila Rocha’nın ‘Alvacea Minimus’u izleyicileri bekliyor.

Haberin Devamı

C.A.M Galeri’de daha çok genç sanatçıların eserleri var. Özellikle Rugül Serbest’in ‘Uzun Yürüyüş’ adlı otoportresinin önünde yalnız bir genç kadının gençliğine tezat hüzünlü duruşu karşısında, fuar kalabalığına rağmen dalıp gitmek mümkün. PİLOT Galeri’de ise Halil Altındere, Tufan Baltalar, Pınar Yoldaş, Elmas Deniz, İrem Tok, Tarık Töre ve Kutlukhan Perker’in eserlerinden oluşan seçki görülebiliyor. Seçkide, Halil Altındere’nin üç eseri ‘Golden Gun’, ‘Angel’ ve ‘Siren’ İstanbul’da ilk defa seyirciyle buluşuyor.