Siyaset İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

25.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı mitinginde “İnşallah 1 Nisan’dan sonra burada zaferin şenliğini yaparız” dedi. Dövizdeki hareketliliğe değinen Erdoğan, “Bu milleti sömüremezsiniz, provokatif eylemlere giriyorsanız bedelini çok ağır ödersiniz” uyarısında bulundu

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizle ilgili provokatif eylemlere kalkışanları sert sözlerle uyardı. Erdoğan, “Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yenikapı Miting alanında Cumhur İttifakı’nın Büyük İstanbul Mitingi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce seçim şarkısı olarak kullanılan merhum sanatçı Kayahan’a ait “Bir Aşk Hikayesi” adlı şarkıya eşlik etti. Kalabalığa “Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. İnşallah 1 Nisan’dan sonra burada zaferin şenliğini yaparız” diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

‘Milli irade kalesi’

“15 Temmuz’un hemen ardından 7 Ağustos’ta bu meydanda yine bir araya gelip dosta düşmana birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi göstermiştir. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Bu şehir korumaktan şeref duyduğumuz, aşkımız, sevdamız, göz bebeğimizdir. Ey İstanbul 31 Mart’ta seni aşkla sevip hizmet edenlerle, seni çarpık ittifaklarının manivelası yapmak isteyenlerin tefrikini yapmaya var mısın? Maşallah... İşte fethin İstanbul’u bu. İşte demokrasinin, milli iradenin kalesi İstanbul bu.

Haberin Devamı

‘Çalışırsan olur’

CHP ne demektir? Çöp, çukur, çamur. İstanbul’u bunlardan kurtarmaktan kalmadık, yeniden dünyanın merkezi şehirlerinden biri yaptık. İstanbul gibi bir şehre rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için biz İstanbul’a Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik. Bay Kemal’in maalesef böyle bir yönetim kabiliyeti yok. 5 koyun verin, kaybedip gelir. Çıkmış Bay Kemal 17 yılda ne yaptınız diyor? Ne yapayım kalbin mühürlü. Türkiye için İstanbul için en küçük hizmetleri, yatırımları var mı? Şu anda İzmir Haliç gibi kokuyor. Niye temizlemiyorsun temizle. ‘Onların yaptıklarını biz kaldıracağız’ diyor. Marmaray’ı engellemeye çalıştılar, Avrasya’yı engellemeye çalıştılar. Öyle atıp tutarak yok, kararlı olacak yapacağız. Bay Kemal, senin çıkardığın aday bile, ‘İstanbul’da kültür merkezleri yok’ diyor. Yahu gel, gez, öğren. Kaldı ki sen aday tanımını Haliç Kongre Merkezi’nde yaptın. Bu zeka meselesi, aşk meselesi. Çalışırsan olur, üretirsen olur. Arayan Mevlasını da bulur, belasını da bulur. Biz Mevlamızı bulduk. Temelini attık, Atatürk Kültür Merkezi’ni de kısa zamanda bitireceğiz... Şu anda inşaat hızla devam ediyor. Herhalde bitince bir konserimize gelirsin... İstanbul’da vahşi çöp depolama merkezleri vardı. Biz süratle modern depolamalara geçtik. Ve 18 atık yönetim tesisiyle modern, temiz ve sağlıklı bir metropole İstanbul’u çevirdik.

Haberin Devamı

‘Haliç’i doldurun’

Sorabilirsiniz, bu Haliç’i nasıl temizlediniz? Ben Kasımpaşalıyım, ömrümün yarısı da orada geçti. Adacıklar belirlemiştik, o adacıkların arasından sandalla çalım atardık. Biz hocamız, ‘Tek çare var, Haliç’i dolduracaksınız’ dedi. Biz de ‘Hoca, bunun hesabını doğa, tarih bizden sorar nasıl biz kalkıp hafriyatlarla dolduracağız’ dedik. Çalışmalarımızı uzattık. Sağ olsun anlaştığımız müteahhit firma da gayret etti. Haliç’i temizledik.

Ankara’da bir opera kültür sanatımız var. 29 Ekim’de Fazıl Say’ın bir konseri olacak. Bizim derdimiz sen hangi dindensin sen hangi görüştensin değil ya. Gelin bir olalım, tek millet olalım. E buna kim bir şey diyebilir? Tek millete, tek bayrağa, tek devlete bir şey diyebilir miyiz? Bunlar bizi birbirimize bağlayan bağlar."

Haberin Devamı

Faturayı keseceğiz

Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz.

‘İstanbul düşerse Türkiye’miz gider’

MHP lideri Devlet Bahçeli, Yenikapı miting alanını, “Adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş pırıl pırıl parlıyor’ sözleriyle tanımladı. “İstanbul, Cumhur İttifakı’nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul Türk ve İslam yurtlarının son siperidir. Bu siper düşerse Türkiye’miz gider “ diyen Bahçeli, “Zillet ittifakı bela, Cumhur İttifakı bekadır” ifadesini kullandı. Bahçeli, miting konuşmasında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

“Tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. Tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir. Dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. Beşeriyetin gözü İstanbul’un üzerindedir. İstanbul Kudüs’ün kardeşidir, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar bütün Türk ve İslam yurtlarının son siperidir. Bu siper düşerse Türkiye’miz gider. Bu siper millete teslim olursa muazzez ahlakın muhteşem anıların nice miras ve emanetleri kararır.

‘Gelin de görelim’

Ne var ki zalimler boş durmuyorlar. Yeni Zelanda’da 51 din kardeşimiz şehit edildi. Alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova Savaşı’nın kinini tutuyorlardı. 330 yıl önceki Viyana Kuşatması’nın öfkesini taşıyorlardı. Canilerden birisi Türk milletine diyor ki, ‘Boğaz’ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz’. Şu anda Boğaz’ın batı yakasındayız. Avrupa kıtasındayız, Yenikapı’dayız. Ey katiller, gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinapolis diye bir yer yoktur, bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır.”

Hedef Türkiye

“Zalimlerin hedefi Türkiye’dir, İstanbul’dur” diyen Bahçeli, zaman değişse, aktörler farklılaşsa da senaryo ve oyunun değişmediğini söyledi. Bahçeli şöyle devam etti: “Saldırılar tıpatıp birbirine benzemektedir. Türkiye’yi yıkmak istiyorlar, yıktırmayacağız. Türk milletini bölmek istiyorlar, böldürmeyeceğiz... Zillet ittifakının kumpasları muhakkak çürütülecektir. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye’nin kuyusunu kazanlara 31 Mart’ta izin ve icazet asla verilmemelidir. İstanbul’da PKK’ya geçit yoktur. FETÖ’ye müsamaha yoktur. Sözde demokrasi gücü, sözde sandık ittifakı adı altında zilletin öne çıkmasına asla müsaade verilmemelidir. Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Zillet İttifakı çatışma, çürüme ve çözülmedir. Cumhur İttifakı birlik beraberliktir.”

‘Yıldırım şehremini olmaya layıktır’

İstanbul ehline emanet edilmelidir. Bunu başaracak isim ise Cumhur İttifakı’nın başkan adayı sayın Binali Yıldırım’dır. Soyadı gibi iş yapan, tevazu sahibi, erdem sahibi, deneyim sahibi, devlet ve siyaset hayatımızda mümtaz bir yeri bulunan Sayın Binali Yıldırım İstanbul’un şehremini olmaya hem namzet hem de buna ziyadesiyle layıktır. Kılıçdaroğlu varsın şehir şehir gezip dedikodu yaysın, kötürüm siyasetinden bahsetsin. O konuşacak, Cumhur İttifakı yapacaktır. CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu Kılıçdaroğlu’nda hayır yoktur, ümit yoktur, gelin birlikte olalım Cumhur İttifakı’nda buluşalım. İP’e oy veren kardeşlerim, gelin Cumhur İttifakı’nın yapmış olduğu ahlaklı tarihi ve mücadeleye destek verin. Kürt kardeşlerim, emin olun sizleri bizler kadar seven olmaz. Gelin Cumhur İttifakı’nın gücüne güç katın.”

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

PROJELERİ AÇIKLADI

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın(Yassıada) açılışını seçimlerden sonra yapacaklarını belirten Erdoğan’ın konuşmasında açıkladığı İstanbul projeleri ise şöyle;

- 3.5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz.

- Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok katma değerli ürün üretilecek 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

- İstanbul’a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız.

- Şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açacağız.

- Eyüpsultan Göktürk’te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız.

- Tarihi Yarımada’yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız.

- İstanbul’un kuzeyinde yer alan ormanları, şehrin içerisine almak ve bu doğal yaşamı deniz ile buluşturmak için 20 koridor planladık. Vadi tabanlarında gerçekleştirilecek yeşil koridorlar, kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırmanın yanında afet anında toplanma mekanları olarak da kullanılacak.

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

Çiller de katıldı

- Eski Başbakan Tansu Çiller, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve eski bakanlardan Mehmet Ağar da mitinge katılanlar arasındaydı. Çiller, yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 4,5 yılı nasıl geçireceğiz meselesi var sadece, istikrarsız bir Türkiye’de kısır döngülerle mi geçireceğiz bunu, yoksa istikrarla çözüme mi yöneleceğiz? Ben inanıyorum ki sandıkta Türkiye birlik ve beraberlik içinde yine istikrarına sahip çıkacak. Birlikte yürüyüşle Türkiye’yi gelecekteki nesillerin daha güzel Türkiye’sine, daha büyük Türkiye’sine birlikte taşıyacağız” dedi.

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır

İstanbul aşkımızdır sevdamızdır
Yenikapı’da güvenliği 14 bin polis sağladı

- Cumhur İttifakı’nın “Sağduyunun Birlikteliği” sloganıyla düzenlediği “Büyük İstanbul Mitingi”, Ak Parti ve MHP seçmenlerini bir araya getirirken, renkli görüntülere de sahne oldu.

- Avrasya Tüneli, büyük miting öncesi dün sabah 06.00’da çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Mitinge gelenler ağırlıklı olarak Marmaray’ı tercih ederken, deniz yolu da yoğun olarak tercih edildi.

- Alanda yaklaşık 800 sağlık personeli görev aldı. 80 ambulans, iki yoğun bakım ambulansı, bir adet obez ambulansı, bir adet deniz ambulansı ve bir adet ambulans helikopter hazır bekletildi.

- Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir fırkateyn, üç sahil güvenlik botu ve iki kıyı emniyeti botu denizden güvenlik hizmeti verirken önlemler kapsamında 14 bin 433 polisin görev yaptığı açıklandı.

- Miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer aldı.

- Konuşmalar öncesinde sanatçılar Esat Kabaklı ve Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.

- Mitinge gelen Tokat 15’li Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş ve beraberindeki iki kişi, 1915’te özellikle Çanakkale savaşıyla özdeşleşmiş askeri kamuflaj giyerek katıldı. Mitinge Ertuğrul Gazi kıyafetiyle gelen Yasin Ermurat ise anı tam yaşamak için bu kıyafet tercih ettiğini belirtti.