Eğitim İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde UNESCO Kürsüsü açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde UNESCO Kürsüsü açıldı

22.09.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

Başvurusu 2017 aralık ayında UNESCO Paris tarafından kabul edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü açıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesinde UNESCO Kürsüsü açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü açıldı.

Haberin Devamı

Kürsünün açılış toplantısı, yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla Santralİstanbul Kampüsü Enerji Müzesi'nde gerçekleştirildi.

UNESCO Kürsüsü'nün, Türkiye'de kültür politikası ve kültürel diplomasi alanlarında ulusal ve uluslararası çalışmalar için araştırma, eğitim, kapasite geliştirme, veri toplama ve yayma platformu olması amaçlanıyor.

Başvurusu 2017 aralık ayında UNESCO Paris tarafından kabul edilen ve 21 Mart 2018'de Rektörlük ile UNESCO Genel Direktörlüğü arasında anlaşması imzalanan kürsü, Türkiye'nin 11. UNESCO Kürsüsü olma özelliğini taşıyor.

Disiplinler arası nitelik taşıyan kürsüde, kültür yönetimi ve politikası alanında, Sanat ve Kültür Yönetimi Lisans, Kültür Yönetimi Yüksek Lisans ve Kültür Politikaları ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunuyor.

Haberin Devamı

UNESCO Kürsüsü'yle, kültür politikası ve kültürel diplomasi alanındaki araştırma faaliyetlerinin yayılımını ve paylaşımını arttırmanın yanı sıra uluslararası kültürel iş birliğini artırmak ve diyaloğu geliştirmek üzere bu alanda Türkiye'de ve uluslararası kültür kurumları arasında var olan çalışmalara katkıda bulunulması hedefleniyor.