Gündem 20 yaşındaki Afgan mültecinin katili arkadaşı çıktı!

20 yaşındaki Afgan mültecinin katili arkadaşı çıktı!

19.10.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

İstanbul Yenikapı’da boğazı kesilmiş halde bulunan Afganistan uyruklu gencin katil zanlısı olduğu belirlenen arkadaşı, Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin operasyonuyla Karaman’da yakalandı.

20 yaşındaki Afgan mültecinin katili arkadaşı çıktı

İstanbul Fatih’te boğazı kesilerek öldürülen Afganistan uyruklu 20 yaşındaki Abdülreşid Abdülaziz’in katil zanlısı arkadaşı çıktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 saatlik güvenlik kamera görüntüleri incelemeleri sonucunda Karaman’da bir kömür imalatında çalışmaya gittiği belirlenen şüpheli, tanınmamak için yüzünü kömürle boyamasına rağmen yakayı ele verdi.

Fatih Yenikapı balıkçı barınaklarında 29 Eylül günü boğazından kesilerek öldürülen bir kişinin cesedini bulan balıkçılar polise haber verdi. Olay yerine giden İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri cesedin Afganistan uyruklu Abdülreşid Abdülaziz'e ait olduğunu belirledi.

50 SAATLİK GÖRÜNTÜ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yaklaşık 50 saatlik görüntüyü inceleyen ekipler Abdülreşid Abdülaziz ile birlikte iki arkadaşının olay yerindeki görüntülerine ulaştı. Çalışmalarını çok yönlü sürdüren ekipler, Abdülaziz’in çalınan telefonunun satıldığı yeri belirledi.

Haberin Devamı

KARAMAN’A KAÇTI

Bu telefoncu üzerinden bağlantıları çözen ekipler şüpheli Muhibullah Taha Ecmal (34)’in adresini tespit ederek takip başlattı. Sürdürülen takipler sonucu şüpheli Muhibullah Taha Ecmal’in Karaman’a bağlı Kestel Köyü kırsalında bir ormanlık alanda mangal kömürü imalatında çalışmaya gittiğini belirledi.

YÜZÜNÜ KÖMÜRLE BOYADI

Karaman’a giden ekipler kırsalda alan çalışması yaptı. Tanınmamak için yüzüne iyice kömür süren şüpheli polisin dikkati sonucu yakayı ele verdi. Önce yıkanan şüpheli daha sonra polis ekiplerince gözaltına alınarak önceki gün İstanbul’a getirildi.

Emniyette yapılan sorgulamalarda suçlamaları reddeden şüpheli adliyeye sevk edilirken, güvenlik kameralarına yansıyan diğer şüpheli ise aranıyor.