Gündem İstanbul'da narkotik operasyonu! Çete lideri eski polis çıktı

İstanbul'da narkotik operasyonu! Çete lideri eski polis çıktı

11.01.2019 - 16:22 | Son Güncellenme:

İstanbul’da açığa alınan polis memuru torbacıların başı çıktı. Rüşvet suçlamasıyla görevden ihraç edilip onlarca suç kaydı tespit edilen eski polis, İstanbul Narkotik ekiplerince dün gece 4 ilçede düzenlenen operasyonda 24 torbacıyla birlikte yakalandı.

İstanbulda narkotik operasyonu Çete lideri eski polis çıktı

Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları çalışmalarda İstanbul sokaklarında piyasaya uyuşturucu süren bir şebekeyi tespit edince takip ve izleme başlattı.

Haberin Devamı

İstanbul'un 4 ayrı ilçesinde yaklaşık üç ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takiplerde şebekenin merkez olarak kullandığı ev tespit edildi. Ekipler, Fatih Seyyid Ömer mahallesinde bulunan eve dün gece geç saatlerde operasyon düzenledi. Evde toplantı halinde basılan 14 uyuşturucu satıcısı yakalanıp gözaltına alındı.

Ekiplerin geldiğini gören şebeke üyelerinin bazıları, uyuşturucu maddenin bir kısmını tuvalete, diğer bir kısmını da pencereden arka sokağa attı. Ceviz isimli narkotik köpeğiyle evde ve uyuşturucunun atıldığı sokakta arama yapan ekipler, atılan uyuşturucu maddelerini buldu.

Yapılan detaylı aramalarda satışa hazır metamfetamin, hint keneviri, ecstasy hap ve yeşil reçeteyle satılan ilaçlar ve uyuşturucu ticaretinden temin edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi. Ekipler evde 4'ü kadın 15 uyuşturucu satıcısını gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Operasyonu genişleten narkotik ekipleri ilk operasyondan elde ettiği bilgiler ışığında şebekeyle bağlantılı olan ve Zeytinburnu, Pendik ve Maltepe civarında torbacılık yapan üyeleri gözaltına almak için harekete geçti.

Düzenlediği seri operasyonlarda şebekenin 10 torbacısı daha yakalayıp gözaltına aldı.

ÇETE LİDERİ, MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN POLİS ÇIKTI

İstanbul genelinde birçok ilçede sokaklarda uyuşturucu satıcılığı yaptığı belirlenen şebekenin, yapılan sorgulamalarda elebaşının ihraç eski bir polis olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan İsmail Doğan isimli şahısın, yapılan sorgu ve soruşturmada İstanbul Emniyeti'nde görevli iken 2015 yılında rüşvet suçlamasıyla açığa alınıp 21 Aralık 2018 tarihinde meslekten ihraç edildiği anlaşıldı.

Uyuşturucudan kapkaça, hırsızlıktan yağma ve gaspa kadar 101 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.