Gündem İstanbul'daki şüpheli araçta 60 kilo RDX türü patlayıcı bulundu

İstanbul'daki şüpheli araçta 60 kilo RDX türü patlayıcı bulundu

13.12.2017 - 17:21 | Son Güncellenme:

İstanbul'da polis ekiplerini ayağa kaldıran bir istihbarat sonucu, terör örgütü PKK'nın İstanbul'a soktuğu bomba yüklü bir araç bulundu. 60 kilo RDX türü patlayıcı imha edilirken bir kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken bombalı saldırının hedefinin İİT Zirvesi olabileceği değerlendiriliyor.

İstanbuldaki şüpheli araçta 60 kilo RDX türü patlayıcı bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri aldıkları istihbarat ve yaptıkları çalışmalarda bölücü terör örgütü PKK’nın İstanbula soktuğu patlayıcı yüklü bir araçla saldırı yapacağını belirleyince, saldırıda kullanılacak aracın bulunması için harekete geçti. Yapılan teknik ve saha çalışmalarında aracın plaka ve cinsini belirleyen ekipler MOBESA ve güvenik kameraları yardımıyla aracın Bahçelievler Siyavuşpaşa Caddesi üzerinde park halinde olduğu tespit edildi. Polis alarma geçti ,olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Terörle Mücadele Şubesi ve Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler kapalı kasa minibüste inceleme yaptı. İncelenen araçta 60 kilo patlayıcı ile düzenek olduğu belirlendi. Ele geçirilen patlayıcının RDX ile güçlendirilmiş alüminyum tozu olduğu öğrenildi. Emniyet otoparkında incelemeye alınan aracın içerisinde yapılan detaylı incelemede, 60 kilo patlayıcının 2 kilo 500 gramlık yoğurt kaplarına doldurulduğu tespit edilirken, yine araç içerisinde piknik tüpü ve yangın tuplerinin bulunduğu öğrenildi.

Araçta zaman zaman fünye ile kontrollü patlatma yapıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli araç çekiciyle emniyetin otoparkına götürüldü.

PKK BAĞLANTILI BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin başlattığı soruşturmada bombalı araçla bağlantılı olarak gözaltına alınan şahısla irtibatlı olan bir şüpheli daha göz altına alarak gözaltı sayısını 2'ye çıkardı. Polis daha önce de PKK bağlantılı bir kişiyi gözaltına almıştı.

Haberin Devamı

SALDIRININ HEDEFİNDE İİT TOPLANTISI MI VARDI?

Gözaltına alınınan şahıs TEM Şube'de sorguya alınırken, saldırının hedefinin bugün İstanbul'da yapılan İİT Zirvesi olabileceği değerlendiriliyor.

BEŞİKTAŞ VE GÜNGÖREN SALDIRILARINDA KULLANILAN PATLAYICI İLE AYNI

Beşiktaş Vodafone Park Stadı çevresinde 10 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit olduğu bombalı terör saldırısında RDX türü patlayıcı kullanılmıştı.

27 Temmuz 2008 yılında İstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 154 kişi de yaralanmıştı. Yapılan incelemelerde patlayıcıların RDX türü olduğu belirlenmişti.