Siyaset ‘İstanbul sevdamız istikbalimiz, bekamız’

‘İstanbul sevdamız istikbalimiz, bekamız’

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “İstanbul, Türk milletinin tarihe ve insanlığa armağanıdır. İstanbul sevdamız, istikbalimiz, bekamızdır” ifadelerini kullandı.

‘İstanbul sevdamız istikbalimiz, bekamız’

Yalçın, 23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu seçimin hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Yalçın, “Ülkemizin önünde barış ve istikrar içinde çözümlenmesi gereken iç ve dış sorunlar durmaktadır. Türk siyaseti bu alanlarda yoğunlaşacaktır. Şimdiye kadar hiçbir ilin belediye seçimi böylesine önemli olmamış, bugüne kadar böylesine iddialı kampanyalarla yeniden seçime gidilmemiştir” değerlendirmesinde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda İstanbul için özel bir seçim kampanyası hazırladıklarını dile getiren Yalçın, MHP teşkilatları olarak 23 Haziran’dan sonra pişmanlık türküleri yakılmaması, dizlerin dövülmemesi için çalıştıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Nefesimiz yettiği ölçüde halkı İstanbul’un politik mukadderatına odaklanmaya davet ettik. İstanbul, Türk milletinin tarihe ve insanlığa armağanıdır. İstanbul sevdamızdır. İstanbul istikbalimiz, bekamızdır. Seçimde İstanbul sevdalıları kazanacaktır. Mensubiyet şuuru ve aidiyet duygusu, İstanbul’da oy avcılığı kokan kozmopolit ve silik kimlik beyanlarına galebe çalacaktır. İstanbul’da tecrübe ve dürüstlük karşılık bulacak; kampanyalarını yalan dolan ve iftiralarla kirletenler, 23 Haziran’da kaybedeceklerdir.”