Siyaset ‘İstanbul Türkiye’nin özetidir’

‘İstanbul Türkiye’nin özetidir’

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yerel seçim çalışmaları kapsamında Trabzonlu iş adamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

‘İstanbul Türkiye’nin özetidir’

Yıldırım daha sonra Maltepe’ye geçti Burada konuşan Yıldırım, sabah sisten dolayı Adalar’a gidemediklerini belirterek, “Eğer bu Marmaray olmasaydı, Avrupa Yakası’na kimse gidemezdi. Sadece Üsküdar’a gidenleri yağmurdan kurtarmıyor, sis olunca yollarına hiç aksamadan devam edebiliyorlar. İyi ki Marmaray var. Allah yapandan, yaptırandan razı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 marka proje

Yıldırım, Trabzon’a çok sayıda uçak gittiğini ve yolcu sayısının 4,5 milyon olduğunu ifade ederek, “Kapasitesi yetmiyor. 3,5 milyon yolcu kapasitesi vardı. Geçen sene bin uçak doğrudan yurt dışına uçuş yaptı. 2008’de Trabzon’un terminalini yeniledik. Şimdi o da yetmiyor, Trabzon’a ikinci bir pist lazım. Onun için de çalışmalar sürüyor. Eskiden Trabzon Havalimanı vardı. Şimdi Ordu-Giresun var. O da 1,5 milyondan fazla yolcu ağırladı, yetmiyor. Artvin-Rize arasına da yeni bir havalimanı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde her zaman insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve iş dünyasının önündeki engelleri kaldırmak için ellerini taşın altına koyduklarını dile getirerek, “İstanbullular bize destek, görev verirse bu mübarek, müjdelenmiş şehrin belediye başkanı olunca hep beraber İstanbul’u dünyanın parmakla gösterilen şehirleri arasına çıkaracağız. İstanbul deyip geçmeyelim, İstanbul Türkiye’nin özetidir” dedi.

Haberin Devamı

Havayolunu halkın yolu yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün dünyanın yedinci, Avrupa’nın ikinci büyük havayolu şirketi Türk Hava Yolları. İflasın eşiğinde olan bir şirketi bu hale getirdik. Şu anda dünyanın en fazla noktasına uçan hava yolları Türk Hava Yolları, 316 noktaya uçuyor. Uçak sayısı 55’ti, şu anda 500. İşte hizmet, işte sonuç. Toplam 33 milyon insan uçakla seyahat ediyordu, şimdi 200 milyon. O yüzden dünyanın en büyük havalimanının İstanbul’da yapılması tesadüf değil. Bunlar bir hesap kitap sonucu ortaya çıkan bir şey. Efendim İstanbul’a ne yapıldı diye konuşanlar var. 7 tepeli İstanbul’a 7 tane marka proje yaptık Cumhurbaşkanımızla beraber. Dünyanın en büyük havalimanı, Yavuz Sultan Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul-Ankara hızlı treni, İstanbul-Bursa otoyolunu yaptık ve İzmit Körfezi’nde Osmangazi Köprüsü’nü yaptık. Dahası var, devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolunu yapıyoruz, 350 kilometre. Bir ucu Tekirdağ’da, bir ucu Sakarya’da. Bittiğinde İstanbul’un 3 tane çevre yolu olacak. Bütün transit trafik o yola kayacak ve İstanbul’da büyük bir rahatlama olacak.”

Haberin Devamı

2 bin hektar yeşil alan

Yıldırım, “İstanbul’un en büyük problemlerinden bir tanesi yeşil alan, aynı zamanda deprem riskine karşı insanların toplanacağı alanlar. Şu anda 2 bin hektar alan var. En az 2 bin hektar daha toplanma alanına ihtiyacımız var. Bazı ilçeler var Maltepe kadar şanslı değil, bir karış yeşil alanı yok. Allah göstermesin bir deprem olduğunda insan kurtaracağınız, toplayacağınız bir alan yok. Bütün bunları inşallah yapacağız. Bunlarla ilgili bir sorunumuz yok” dedi.