Ekonomi İstanbul ve İzmir artık daha yakın

İstanbul ve İzmir artık daha yakın

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul - İzmir Otoyolu’nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar - Saruhanlı kavşakları güzergahı, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katıldığı törenle kullanıma sunuldu.

İstanbul ve İzmir artık daha yakın

Proje, 384 kilometresi otoyol, 42 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere, 426 kilometrelik güzergahı kapsıyor. Projede bugüne kadar 147 kilometre otoyol ile 21 kilometre bağlantı yolu işletmeye açıldı.

Haberin Devamı

Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu’nun iki hattında daha çalışmalar tamamlandı. Balıkesir kuzey ve batı kavşakları arasındaki 29 kilometre ana gövde, 3.5 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 32.5 kilometrelik hattın yanı sıra Akhisar - Saruhanlı kavşakları güzergahındaki 24.5 kilometre ana gövde, 8 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 32.5 kilometrelik hat kullanıma hazır hale geldi.

40 dakika tasarruf

Hattın açılışıyla Balıkesir - Edremit - Ayvalık devlet yoluna bağlantı sağlanarak, 30 dakikalık seyahat 15 dakikaya düşürüldü.
Projenin Akhisar - Saruhanlı kısmının açılmasıyla da Saruhanlı - Kemalpaşa kesimine doğrudan bağlantı sağlanacak. Hattaki 15 hemzemin kavşağın baypas edilmesiyle yaklaşık 20 dakikayı bulan Akhisar şehir geçişi 5 dakikaya iniyor. Otoyolla Akhisar - İzmir hattında kesintisiz ulaşım sağlanarak, devlet yoluyla 1.5 saat süren seyahat, 50 dakikaya düştü.