Ekonomi İşte kolaylığa belediye desteği lazım

İşte kolaylığa belediye desteği lazım

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, insanların daha fazla yatırım yapması ve gençlere daha fazla iş imkanı sağlanması için yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini, böylece Türkiye’nin büyümesinin pozitif anlamda devam edeceğini belirtti.

İşte kolaylığa belediye desteği lazım

Akdağ, TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları’nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantının ana maksadının, Türkiye’de iş yapma kolaylığını geliştirirken, belediyelerin bu sürece verecekleri katkı ile alakalı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Belediye başkanlarına seslenen Akdağ, “Geldiğimiz noktada, inşaat izinleri, inşaat iskanları konusuyla alakalı belediye başkanlarımızın liderliği çok önemli. Bu meseleye sizler odaklanırsanız, uygulamada gerekli hususları 15 gün içinde gerçekleştirebileceğimizi biliyorum. Halihazırda bu uygulamaları başlatmış ve mükemmel yürüten belediyelerimizin sayısı çok fazla. Aslolan belediye başkanlarımızın, belediye başkan yardımcılarının bu meseleye odaklanmaları ve liderlik yapmalarıdır” diye konuştu.

Reform çabası inanılmaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki reformlara ilişkin, “Bugün geldiğimiz nokta gerçekten hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Türkiye’de 10 - 15 yıldır çözülemeyen birçok konu çözüme kavuştu” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt ise yatırım ortamının iyileştirilmesi için Türk hükümetinin son birkaç aydır inanılmaz bir reform çabası gösterdiğini söyledi. Zutt, reformların özel sektörde uygulanmadıkça yarım kalacağını vurgulayarak, TOBB’un bu süreçte görev alarak özel sektörü mobilize ettiğini kaydetti.