Gündem İşte yurttan kaçan kız çocuklarının tutulduğu çiftliğe operasyon anı

İşte yurttan kaçan kız çocuklarının tutulduğu çiftliğe operasyon anı

25.02.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

Ataşehir'de yurttan kaçan bazı kız çocuklarını çiftlikte alıkoyup, zorla cinsel istismar ederek görüntülerini kaydeden 2 kişi gözaltına alındı. Operasyon anı polis kamerası tarafından görüntülendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abuzer Sayan  tutuklandı.

İşte yurttan kaçan kız çocuklarının tutulduğu çiftliğe operasyon anı

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi Heybe sokakta bulunan bir çiftlikte yurttan kaçan yaşı küçük 6 kız çocuğun alıkonulduğunu, zorla cinsel istismar edilerek görüntülerinin kaydedildiğini belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri, 21 Şubat Perşembe günü çiftiliğe ve 2 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda ekipler Abuzer Sayan (38) ve Afganistan uyruklu S.R.'yi (26) yakalayarak gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda polis ekipleri kayıp olarak aranan H.H.K isimli kız çocuğunu kurtardı.

Haberin Devamı

İşte yurttan kaçan kız çocuklarının tutulduğu çiftliğe operasyon anı

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan şahısların üzerinde ve ikametgahlarında yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ile bir miktar mermi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abuzer Sayan tutuklanırken, Afgan uyruklu S.R. ise serbest bırakıldı.