Teknoloji İstenildiği gibi bükülebiliyor! Samsung esnek OLED ekranını tanıttı

İstenildiği gibi bükülebiliyor! Samsung esnek OLED ekranını tanıttı

26.05.2017 - 11:19 | Son Güncellenme:

Samsung Display, ABD’nin Los Angeles şehrinde görüntüleme teknolojileri üzerine düzenlenen Display Week etkinliğinde yeni ekran prototiplerini tanıttı. İşte Samsung'un bükülebilir OLED ekranı.

İstenildiği gibi bükülebiliyor Samsung esnek OLED ekranını tanıttı

Öncelikle katlanan, kıvrılan ve hatta esnetilen, daha sonra da orijinal haline dönebilen 9,1 inç büyüküğündeki OLED ekran gösterildi. Piyasadaki birçok esnek ekrandan farklı olarak, Samsung’un prototipi her iki yöne bükülebiliyor. Bu ekranın piyasaya çıkacak ürünlerde kullanılıp kullanılmayacağı veya ne zaman kullanılacağı bilinmiyor. Ancak bunun oldukça etkileyici bir ekran olduğunu belirtmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Samsung daha sonra bir başka ekran prototipi olan 1.96 inç ve 3840 x 2160 4K çözünürlüklü LCD ekranını tanıttı. Bunun günün birinde VR ya da AR başlıklarda yer alabileceği çünkü oldukça net görüntüler sunduğu söyleniyor. Bir karşılaştırma yapacak olursak Oculus Rift'in ekranı 1920x1080 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. Samsung'un geliştirdiği ekran prototipinin ise bu yönden önemli bir ilerleme sağlayacak. Ancak bu ürün için de henüz ticari planlar açıklanmadı.

Samsung, son olarak 5.09 inç ve gözlüksüz 3D deneyimi sunan OLED ekranı gösterdi