Siyaset ‘İstifalar metal yorgunluğu ile izah edilemez’

‘İstifalar metal yorgunluğu ile izah edilemez’

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili her gün yeni gelişmelerin ortaya çıktığına işaret ederek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ın açıklamalarının izaha muhtaç olduğunu söyledi.

‘İstifalar metal yorgunluğu ile  izah edilemez’

Ak Partili bazı belediye başkanlarının istifasının istenmesine de değinen Gök, bu sürecin tam anlamıyla bir “pehlivan tefrikasına” dönüştüğünü savundu. Belediye başkanlarının istifasının istenmesinin başlı başına ciddi bir süreç olduğuna dikkati çeken Gök, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin bütçelerinin birçok bakanlığın bütçesinden fazla olduğunu anımsattı. Gök, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu iş yargıda biter’

“Belediye başkanlarının hangi uygulamaları, yolsuzlukları, bunlar sergilenmeden ‘İstifa edin’ demek suretiyle onları adeta aklamaya tabi tutan bir süreci yaşayamayız. Bunların FETÖ bağlantısı mı vardır, yolsuzluklardan dolayı ciddi ihmalleri mi vardır, belediyelerde büyük kamu zararları mı oluşmuştur, imar emsal artışlarında çok ciddi sorunlar mı yaşanmıştır? Kamuoyu bu gerçekleri bilmeyecek midir? Bir metal yorgunluğu çerçevesinde bunlar izah edilemez. Bu istifalar, mutlaka yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmaları suretiyle de devam ettirilmelidir. Bu iş yargıda biter.”

Haberin Devamı

Gök: Aday değilim

Erken seçim iddialarına ilişkin soruya Gök, “Biz böyle bir tablo içerisinde seçimlere hazırlığımızı zaten sürdürüyoruz. Hangi tarihte olursa olsun CHP seçimlere hazırdır” yanıtını verdi. Gök, CHP grup başkanvekilliği için yeniden aday olup olmayacağı sorusu üzerine de, partide yeni kadrolara yol açmak için aday olmayacağını bildirdi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, Meral Akşener tarafından kurulacak partiye katılacağı iddiası da sorulan Gök, böyle bir konudan haberi olmadığını belirterek, “Aytun Bey iyi bir CHP’lidir” diye konuştu.

Yazarlar