Ekonomi İstikrar adasıyız

İstikrar adasıyız

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin, yatırımcının  yüzünü güldüren ülkelerden biri olduğunu belirterek, “2017’yi  bıraktılar, 2018 için kaos ve ekonomik kriz senaryoları tekrar tedavüle sürüldü.

İstikrar adasıyız

İş alemimiz, vatandaşlarımız rahat olsun. Nasıl ki 2017’de oyunları ters yüz ettikse, büyüme rekoru gerçekleştirdikse, 2018’de de gerekli tedbirleri alarak ülkemizi kalkındırmaya, ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Vergi gelirleri gösteriyor ki!

Yıldırım, “Türkiye Ekonomi Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir istikrar adası olarak ekonomik gelişmesini sürdürmeye devam edeceğini aktardı. Yıldırım, ekonomiyle ilgili şu mesajları verdi:

Bugün döviz kurları üzerindeki manüplasyonları görüyoruz, Türkiye ekonomisi her türlü şoklara karşı dirençlidir.

KOBİ’ler, yatırımcılar, herkes müsterih olsun, yatırım planlarını değiştirmesinler, ileriye baksınlar.

Vergi gelirleri performansı göstermekte ki, ekonomi canlı kalmaya devam ediyor.

Dalgalanmalar gelip geçidir; Türkiye ekonomisi çok daha kötülerini gördü.

Döviz ihtiyacımız var, finans tarafında biraz problemimiz var ancak bunlar çözülebilecek sorunlar; ekonomimizin büyüklüğü içerisinde bu ihtiyaç krize neden olmaz.

Haberin Devamı

Bankacılar) isterlerse faizi indirirler, daha büyük bir sonuç için bazı küçük kısa vadeli menfaatleri terk etmeyi, ortak bir paydada buluşmayı finans piyasamız mutlaka başarmalıdır.

Hükümet olarak her türlü tedbiri alacağız, TCMB kendi tedbirini alacak; bu durumlar geçici, Türkiye 2018’de bu yıldan aşağı kalmayacak, büyüme yatırım sürecek.