Siyaset İstismar düzenlemesi 10 gün içinde Meclis’te

İstismar düzenlemesi 10 gün içinde Meclis’te

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarının önlenmesine yönelik düzenlemenin 10 gün içerisinde meclise geleceğini açıkladı.

İstismar düzenlemesi  10 gün içinde Meclis’te

Dün Erzurum Valiliğini ziyaret eden Akdağ, çocuk istismarının önlenmesine ilişkin 6 bakanın içinde olduğu ve başkanlığını kendisinin yaptığı bir komisyon teşkil ettiklerini anımsattı. Komisyonun 6 saatlik bir çalışma yaptığını belirten Akdağ “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın müsteşarının da başkanlığında ve koordinasyonunda doğrudan bakan arkadaşlarımızla bir özel temsilci gibi temas eden, araya başka hiyerarşiyi sokmayan mekanizma oluşturduk. Çalışmalarının ilk ara raporunu bana dün takdim ettiler. Pazartesi akşamı tekrar bakanlarımızla bir araya geleceğiz” dedi. Akdağ şöyle devam etti:
“Açıkça ifade etmek istiyorum. Kamuoyunda konuşulan bu hadım basının da ilgisini çekiyor ama meselenin aslı bu değil. Bu konuşulan mesele, bir tedbir olmak üzere yapılacak olanların olsa olsa küçük bir parçası olabilir. Yani tartışmayı sadece bunun üzerinden götürmek doğru değil. En kısa zamanda, 10 gün içerisinde gerekli kanuni değişiklikleri içeren paketi Meclis’e sunacağız, tabii öncelikle sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edip onların onayını almak suretiyle. Muhalefet partileriyle, onların gruplarıyla da görüşeceğim. Basınımızla görüşmeler yapıyoruz. Burada hepimize çok ciddi görevler düşüyor.”