Dünya İsveç kundakçısı Türkiye’de yakalandı

İsveç kundakçısı Türkiye’de yakalandı

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İsveç kundakçısı Türkiye’de yakalandı

İsveç’in ikinci büyük kenti Göteborg ve çevresinde geçtiğimiz pazartesi akşamı 100’den fazla arabanın yakılması olayına karıştığı nedeniyle önceki gün hakkında giyabi tutuklama kararı verilen 19 yaşındaki bir gencin salı günü Türkiye’de gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Göteborg Emniyeti’nden Dan Windt, araba yakma olaylarıyla ilgili olarak önceki gün gözaltına alınan 16 ve 21 yaşında iki kişinin sorgulamaları sırasında 1999 doğumlu olan İsveç doğumlu gencin uçakla Türkiye’ye gitmekte olduğunu öğrendiklerini söyledi.

İsveç’e iade

Bunun üzerine, hakkında “No Entry” (İçeri Giremez) bülteni çıkardıklarını ve bunu derhal Türk sınır polisine gönderdiklerini belirten Windt, Türk polisinin uçağın indiği havalimanında kişiyi gözaltına aldığını bildirdi. Türkiye’de hangi havalimanında kundakçı gencin gözaltına alındığı açıklanmazken, 20’li yaşlarında olan şüphelinin İsveç’e iade edilmesi bekleniyor.

İsveç Polisi, ülkeyi şoke eden araba yakma olaylarını sosyal medya üzerinden koordineli bir eylem olarak görürken, Başbakan Stefan Löfven “Ne yapmak istiyorsunuz?” sorusuyla büyük tepki göstermişti. İsveç’in, Göteborg, Malmö, Helsingborg kentlerinde ve bazı kasabalarda 100’den fazla araba geçtiğimiz pazartesi akşamı ateşe verilerek yakılmıştı.