Ekonomi İsveçli devden Sakarya’ya yatırım

İsveçli devden Sakarya’ya yatırım

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 5 senedir faaliyet gösteren İsveç merkezli çelik menfez ve köprü üreticisi ViaCon, Polonya’daki yatırımını ülkemize kaydırdığını duyurdu.

İsveçli devden Sakarya’ya yatırım

ViaCon Türkiye Genel Müdürü Onur Başar, bu yatırımla Sakarya Hendek’teki fabrikadan yaptıkları ihracatı 3 yıl içinde ikiye katlayacaklarını ve Türkiye’deki yatırımlarının 35 milyon liraya yaklaştığını söyledi. Başar, 5 yıl içinde Türkiye’de yeni bir yatırım dafa yapıp ikinci fabrikayı da kurmak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İhracat da yapacak

Başar, 5 yıl içinde üç ana ürün grubunun tamamını üretir hale geldiklerini ve hızlı bir şekilde büyüdüklerini belirterek, gösterdikleri performansla İsveçli Viacon’un Türkiye’yi bölgesel merkez yaptığını ve yaklaşık 50 ülkenin buradan yönetildiğini vurguladı. Onur Başar, “Son olarak Polonya’daki yatırımımız olan üçüncü ürün grubumuz SuperCor hattını da getiriyoruz. Ara ürünlerimizi de Türkiye’de üretebileceğiz. Kapasitemizi iki katına çıkarıyoruz ve ihracatımızı da ikiye katlayacağız. Türkiye’de üretip Avrupa’nın bir kısmına ve Ortadoğu’ya ihraç edeceğiz” dedi.