Gündem İtalya’nın sevilen lezzeti Tiramisu

İtalya’nın sevilen lezzeti Tiramisu

28.04.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

Çay saatlerinde misafirlerinize aynı yiyecekleri sunmaktan sıkıldınız mı? Alışılmış ikramlardan biraz sıyrılıp ferahlatan, hafif ve modern tatlılar mı yapmak istiyorsunuz? İşte İtalyan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından Kedidilli Tiramisu tarifi...

İtalya’nın sevilen lezzeti Tiramisu

Malzemeler

Haberin Devamı
  • Bir paket kedidili bisküvi

Kedidilini ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt (veya su)
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 küp şeker (veya 1 çay kaşığı toz şeker)

Kreması için

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için

  • Kakao
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Arasına

  • Yarım su bardağı damla çikolata

Püf noktası

  • Orijinal tiramisunun yapımında labne peyniri yerine mascarpone peyniri kullanılır.
  • Damla çikolata yerine çakıl taşı çikolatalardan da kullanabilirsiniz.
  • Eğer tatlılığını hafifletmek istiyorsanız şeker miktarını azaltabilir veya arasına fazla çikolata koymayabilirsiniz.
  • Tiramisuyu yaptıktan sonra buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır. Eğer vaktiniz varsa 1 gün bekletmenizi öneririz.
  • Tatlınızın üstünü kakaoyla kapatırken bir çay süzgecinden faydalanabilirsiniz. Kakaoyu çay süzgecine koyup, tatlı kabınızın üzerinde un eler gibi gezdirirseniz kakaoyu kolayca dağıtabilirsiniz.

Yapılışı

Labne hariç kremanın tüm malzemelerini orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kremanın kabuklanmaması için soğurken ara sıra karıştırın.

Bisküvileri ıslatmak için kahveli karışımı hazırlayın. Süt, kahve ve şekeri karıştırın. Soğuyan kremaya labneyi ekleyin ve mikserle karıştırın. Eğer mikseriniz yoksa el çırpıcısı da kullanabilirsiniz.

Tiramisuyu servis edeceğiniz kabın veya servis tabağının tabanına bisküvileri dizin. Üzerini kahveli karışımla ıslatın. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayın ve yarım su bardağı damla çikolatayı eşit şekilde yayın.

Haberin Devamı

2. sıra bisküvileri de dizip kalan kremayı üzerine yayın. Kahveli karışımın kalanıyla da bu bisküvileri ıslatın. Kremanın üzerini kakaoyla kapatın ve yarım su bardağı damla çikolatayla süsleyin. Kremanın iyice kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra tiramisunuzu servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.