İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi

Herkese merhaba! Bugün, sizlerle birlikte focaccia yapacağız. Focaccia, bir İtalyan ekmeği. İçerisinde kurutulmuş domates, biberiye, kekik ve zeytin gibi lezzetler var. Bu nedenle, özellikle yaz sofralarına çok yakıştığını söylemeliyim. Focaccia’yı, kahvaltıda da servis edebilirsiniz; ama bence çay saati için de çok iyi oluyor.

Tadı, pizza hamuruna benziyor. İlk ısırdığınızda ağzınıza gelen kurutulmuş domatesten gelen o tuzlu lezzete, muhteşem bir zeytinyağı kokusu eşlik ediyor. Kahvaltıda yiyecekseniz, üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yanında beyaz peynir ve biraz da domates ile birlikte servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, gelin malzemelere bir bakalım…

Malzemeler

500 gram un,

350 ml su,

1 yemek kaşığı yaş maya,

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 dal biberiye,

4-5 dal taze kekik yaprağı,

3 yemek kaşığı kurutulmuş domates,

1/4 su bardağı ceviz,

1/4 su bardağı yeşil zeytin (dilimlenmiş)

Nasıl Yapılır?

Yaş mayayı, oda sıcaklığındaki suyun içerisine elinizle küçük parçalara bölerek bırakın.

Unu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını mikserde karıştırın.

Mikseri düşük derecede çalıştırmaya devam ederken, yavaş yavaş mayalı suyu da içerisine ekleyin.

Hamur iyice bütünleştikten sonra 5 dakika daha çalıştırın.

Hamurun içerisine zeytin, ceviz, kurutulmuş domates, biberiye ve kekiği de ilave edin ve tüm malzemeler hamura eşit bir şekilde dağılana kadar mikseri çalıştırmaya devam edin.

Kalan zeytinyağı hamurun etrafına sürün ve hamuru büyük bir kaba alın.

Üzerini mutfak bezi ile örtüp 20 dakika mayalanmaya bırakın.

Fırın kabını yağlayın ve mayalanan hamuru kaba aktarın.

Üzerine biraz daha zeytinyağı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Yanında beyaz peynir ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.