Ekonomi İTO yatırımcılara rehberlik edecek

İTO yatırımcılara rehberlik edecek

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İTO yatırımcılara rehberlik edecek

İstanbul Ticaret Odası’nın, ocak ayından itibaren hizmete sunduğu İTO Bilgilendirme Merkezi’nin resmi açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. İTO’nun Eminönü merkez binasında açılan merkez, yerli ve yabancı yatırımcılara yatırım için ihtiyaç duydukları her türlü konuda bilgi sunacak.

Haberin Devamı

Merkezde, ilk kez ihracat yapacak bir üye hangi mercilere başvuracağını, yabancı bir firma Türkiye’de yatırım yapacağı zaman nasıl bir vergilendirme sistemi olduğunu, hangi izin ve ruhsatları alması gerektiğini ve daha birçok bilgiyi öğrenebiliyor.

Para kadar önemli

‘Merkez’in ticari hayata katkı sağlayarak, doğru bilgiye hızlı ulaşım imkanı sağlayacağını anlatan Bakan Tüfenkci, “Bilgi önemli bir destek, para kadar önemli bir destek, sermaye kadar değerli. Özellikle o bilginin toplu sunulması da o derece önemli. Dolayısıyla İTO Bilgilendirme Merkezi’ni önemsiyoruz” diye konuştu.

1 ayda 2 bin kişi faydalandı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran da, “İş yapmanın böylesi kolaylaştığı bir ortamda yatırımcılarımızı gerekli bilgilerle donatacak bir merkez kurduk. Merkezimiz kuruluşundan itibaren 2 bine yakın kişiye destek verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekib Avdagiç de, “İTO Bilgilendirme Merkezi’yle sadece problemleri çözmek değil aynı zamanda buraya gelen genç girişimcilerimizi motive etmek ve onları iş dünyasına katmak için bir misyon üstlendik” dedi.