Siyaset İttifak yüzde 60’la 400 vekil çıkarır

İttifak yüzde 60’la 400 vekil çıkarır

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Kalaycı, ‘cumhur ittifakı’nın oy oranının yüzde 60’ı yakalayacağını ve 400 milletvekili çıkarabileceğini öne sürdü.

İttifak yüzde 60’la 400 vekil çıkarır

Kalaycı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Deniz Güçer’le birlikte Milliyet’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin erken seçim çıkışının MHP için sürpriz olmadığını belirten Kalaycı, “Önceden istişare etmişti. 26 Ağustos olarak tarih söylemedi ama seçim çıkışı yapacağını ifadelendirmişti. Ülke siyasetini belirlemek anlamında yiğidin hakkını yiğide verelim. Seçime gidiş için ortaya koyduğu argumanlar önemli” dedi. 3 Kasım 2019 tarihi belirlenirken karar alınması halinde seçim tarihinin öne çekilebileceğinin daha anayasa değişikliğinin yapıldığı sırada öngörüldüğünü anımsatan Kalaycı, “Cumhurbaşkanı’yla paylaşmadı mı” sorusuna, “benim bildiğim de o” yanıtını verdi. Kalaycı, “Cumhurbaşkanı bu açıklamayı duyduğunda çok şaşırmamıştır size göre değil mi” sorusunu ise, “Zannetmiyorum. Yaptığı açıklama aslında bunu ifade ediyor” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Seçmenin MHP’ye iltifat ettiğini savunan Kalaycı, genel merkez binasının arı kovanı gibi olduğunu, 1999’da yüzde 18.1’lik oyu da aşarak, “rekor” kıracaklarını belirtti.

İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceğine ilişkin tartışmalar konusunda “YSK’dan olumsuz olduğu, seçime giremeyeyebileceği yönünde karar çıkabileceği söyleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Startı verdik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Seçime hazırız. Bu seçimde başarılı sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bu sonuçların yerel seçimlere olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı için Sayın Erdoğan’a, milletvekilliğinde kendi adaylarımıza oy isteyeceğiz. Genel Başkanımızın talimatıyla seçim startını verdik” diye konuştu.