Siyaset 'İttifakın devamı için tam mutabakat'

'İttifakın devamı için tam mutabakat'

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısına ilişkin açılamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İttifakın devamı için tam mutabakat

Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SOMUT SONUÇLARI HEMEN YOK: (Erdoğan’ın, Bahçeli ile görüşmesi) Görüşme, Cumhur İttifakı’na verilen önemin altını çiziyor. Cumhur İttifakı, bugüne kadar milletimizin meselelerinin çözülmesi bakımından çok büyük işlev yerine getirmiştir. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır. Somut sonuçlarını hemen söylemek mümkün olmayacak. Yerel seçimlere dönük ittifakın nasıl olacağı konusunda ise ilgili heyetler çalışıyor. İttifak çalışmalarında yer alan heyetler yeniden bir araya gelecek. Her iki partinin farklı konularda, farklı yaklaşımları olabilir. Farklı yaklaşımlar, Cumhur İttifakı’na halel getirecek, onu zayıflatacak, akamete uğratacak meseleler olarak ele alınmıyor. Aynı düşünüldüğü konular da olabilir. Ortak hareket edilmesi ile ilgili konular da olabilir. Cumhur ittifakındaki arayış, her zaman milletimizin meselelerinin çözümüne dönük olarak ortak siyasetlerin nasıl geliştirileceği dönüktür.

Haberin Devamı

GÜZEL BİR SOHBET: (Erdoğan’ın ODTÜ’lüleri kabulü) Gençler mezuniyet töreninde yaşananlar sonrasında yaptıklarının yanlış olduğunu anladı ve görüşme talebinde bulundu. Cumhurbaşkanımız, gençlere verdiği önem ve kıymet çerçevesinde bu gençleri kabul etti. Güzel bir sohbet oldu. Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarın itibarıyla geri çekilecektir.

ULAŞILAN BİLGİLER VAR: (Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması) Cumhurbaşkanımız ‘olayın takipçisi bizzat benim. Bütün kurumlardan bilgi alıyorum, sonuç ortaya çıktıktan sonra da bizzat kendim açıklayacağım’ demişti. Ulaşılan bilgiler vardır. Hukuki bir süreç yürütülmektedir. Mesele dünyanın meselesi haline gelmiştir.

BAĞIMSIZ SORUŞTURMAMIZI YAPARIZ: Biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına konsolosluk binası ve konsolosun evine yetkililerin girmesi için talepte bulunduk. Karşı tarafın cevabına göre anında buna olumlu karşılık verilmedi. Türkiye bağımsız soruşturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, başkonsolosluk binası başka bir ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içindedir.

Haberin Devamı

VAHİM BİR OLAY: (Kaşıkçı’nın öldürüldüğünün kesinleştiği iddiaları) Vahim bir olayla karşı karşıyayız. Pek çok iddia var, bunların hepsinin araştırıldığını, hepsinin üzerine gidildiğini bilmenizi isterim. Durumu tüm vasıflarıyla, tüm ayrıntılarıyla açığa çıkaracağız. kim yapmış, nasıl yapmış bunu ortaya koyacağız. Ama sorumlu makam başsavcılık makamıdır. Başsavcılık makamının yetkisine girecek bir şey söylemiz doğru olmaz. Bu olayla ilgili her şey açığa çıkartılacaktır. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz ama hiçbir kelimenin de karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz.

ATATÜRK ORTAK DEĞER: (CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazineye devri) Hukuki açıdan bir problem yok. Parlamento yetkilidir bu konuda. Fakat, ‘Biz bu hisselerden herhangi bir şekilde bir şey almıyoruz. Bunu Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumuna devrediyoruz’ diyorlar. CHP ile Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu geçmişe dayalı bir çatışma, mahkemelik olmuş süreçler var. Tabii ki İş Bankası bu polemiklerden uzak tutulsun ama CHP’nin 1966’dan itibaren bu ödemeleri yapmayıp, asıl İş Bankasını polemik içerisinde tuttuğu görülmektedir. Cumhurbaşkanımızın bahsettiği, Bahçeli’nin destek verdiği bu düzenlemeyle esas İş Bankası kendi itibarını korumak açısından bu tartışmaların dışına çıkarılacaktır. Bir de şunu unutmamak gerekir, Atatürk ülkemizin, milletimizin ortak değeridir. Onun mirası Türk milletine aittir. Temsil edilmesi gereken yegane yer, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.