Ege ‘İyi ki Ege Tıp var’

‘İyi ki Ege Tıp var’

25.05.2018 - 03:04 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, robotik cerrahi yöntemiyle göğüs boşluğunda paratiroid dokusu olan Mustafa Gonca’yı sağlığına kavuşturdu

‘İyi ki Ege Tıp var’

Türkiye ve dünyada birçok ilke imza atan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, göğüs boşluğu içinde paratiroid dokusu olduğu tespit edilen evli ve 2 çocuk babası Mustafa Gonca’yı (54), robotik cerrahiyle ameliyat etti. Denizli’de yaşayan avukat aynı zamanda da Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Gonca’nın vücudundaki bazı değerlerin, rutin sağlık kontrolü sırasında yüksek olduğu belirlendi. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Gonca’nın göğüs boşluğu içinde paratiroid dokusu olduğu tespit edildi. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutsal Turhan ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Makay’ın da aralarında bulunduğu heyet Türkiye’de ilk kez uygulanan yöntemle dokuyu aldı.

Haberin Devamı

‘Gururluyuz’

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Mustafa Gonca ve ameliyatı gerçekleştiren ekibi ziyaret etti. Gonca’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Budak, “Ege Üniversitesi’nde hocalarımız üniversite hastanesinde ilk kez Göğüs Cerrahisi anlamında robotik cerrahi uygulaması yaptı. Çok başarılı bir ameliyat oldu. Allah hastamıza da şifa versin. Hocalarımızla gurur duyuyoruz” dedi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Gonca, “İstisna bir ameliyat olduğunun farkındayım. İyi ki bu ülkede yaşıyoruz iyi ki İzmir’de Ege Üniversitesi ve başarılı doktorlarımız var” diye konuştu.