Siyaset ‘İyi niyetli çaba yürütüyoruz’

‘İyi niyetli çaba yürütüyoruz’

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Seçim iş birliği çalışmalarına ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “İyi niyetli bir çaba yürüyor. Biz, yerel seçimlerde doğru yapılmış bir iş birliği ile daha iyi bir Türkiye’ye doğru gidebileceğimiz kanaatindeyiz. Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar, tıkanmalar olur” dedi.

‘İyi niyetli çaba yürütüyoruz’

Salıcı, partisinin MYK toplantısı devam ederken açıklama yaptı. Salıcı konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TEKNİK GÖRÜŞME DEĞİL: (CHP-İYİ Parti arasındaki görüşmeler ile Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş’a İYİ Parti’den adaylık teklif ettiği iddiaları) İki parti arasında yürüyen seçimlerde iş birliği yapılmasına dönük çalışmalar var. Ama görüşmelerin içeriği ile ilgili siyasi partilerin sık sık açıklama yapmaları, yürüyen görüşmelerin içeriğine zarar verme ihtimali taşıdığı için çok da doğru olmaz. Evet Mansur Bey ile görüşme yapıldı ama bu teknik çerçevede bir görüşme değildi. Sayın Yavaş bazı şeyleri ifade ettiyse o onun görüşüdür, saygı duyarız. Genel başkanlar arada bir görüşüyorlar. Görüşmelerinde de büyük fayda var. Çünkü bu sürecin kolaylaştırıcısı olma ihtiyacına binaen bu görüşmeler yapılıyor. Şu anda planlanmış bir görüşme yok ama olabilir.

Haberin Devamı

TARİH KOYAMAYIZ: Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar, tıkanmalar olur, iki saat sonra başka bir görüşme yaparsınız tıkanmanın aşıldığını görürsünüz. Doğal olarak, farklı siyasi partiler bir işbirliği ifade etmeye çalışıyorlar. Bu saygın bir durum. Ama buna bir tarih koymak, tarihi önümüze bir engel olarak görmek gibi bir anlam ifade edebilir ki biz bundan kaçınırız. İyi niyetli bir çaba yürüyor. Biz, yerel seçimlerde doğru yapılmış bir işbirliği ile daha rahat, daha özgürlükçü yerel yönetimlerle daha iyi bir Türkiye’ye doğru gidebileceğimiz kanaatindeyiz.