Siyaset İYİ Parti kampında yol haritası çizilecek

İYİ Parti kampında yol haritası çizilecek

18.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kamuoyunda tartışma yaratan parti içi istifaların nedenlerini ilk kez açıkladı. Geçen hafta istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz için “Kendini Cumhurbaşkanlığı makamında görev alacak şekilde dizayn etmiş bir siyasetçiydi” diyen Türkkan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 sene sonra. Ayfer Hanım da siyasetin o yoğun temposu içinde çalışmak istemedi” ifadesini kullandı.

İYİ Parti kampında yol haritası çizilecek

Parti içi tartışmalar sürerken Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, 20-22 Temmuz’da, “yeni yol haritası çizilmesi için” yapılacak Afyon kampında, “üç farklı kanadın görüşleri” çarpışacak. İddiaya göre, farklı genel başkan yardımcıları etrafında birleşen üç farklı grup, “partinin yol haritası çizilirken” görüşlerini ayrı ayrı açıklayacak. İYİ Parti’nin, “merkez sağ değil, her şeyden önce tüm Türkiye’yi kucaklayan bir siyasi hareket” olduğunu vurgulayacak bir grup, partinin merkezin sağında ya da solunda olmadığını, “milli merkezde” bulunduğu belirterek, bunun için “Türk merkez” ifadesini kullanacak. Bu çerçevede, Türkiye’nin kuruluş felsefesine ve milli değerlerine dönmesi gerektiği ifade edilecek.

Haberin Devamı

İstifalar konuşulacak

Kampta, parti içi istifaların da konuşulacağı öğrenilirken Türkkan, merak konusu olan Yılmaz’ın istifasının nedenini Milliyet’e açıkladı. Türkkan, “Kendini Cumhurbaşkanlığı makamında görev alacak şekilde dizayn etmiş bir siyasetçiydi. İYİ Parti’ye katılırken de milletvekili adayı olmadı; ‘ben milletvekili olmuştum, bakan olmuştum. buna ihtiyacım yok’ dedi. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi de 5 sene sonra. Ayfer Hanım da siyasetin o yoğun temposu içinde çalışmak istemedi” dedi.

Kampta “siyaset yol haritasının çizileceğini” kaydeden Türkkan, “İYİ Parti’de olağanüstü kurultay için imza toplandığına yönelik” söylemlerin “şehir efsanesi” olduğunu söyledi.

İYİ Parti ceketi

“MHP’den ayrıldıktan sonra ülkücü gömleği üzerine İYİ Parti ceketini giyen” bir diğer grubun, “ülkücü felsefeyi” dile getirerek, İYİ Parti’ye bu yönde yol haritası çizilmesini isteyecek. İYİ Parti’nin, “merkez sağ” olarak konumlanması gerektiğini belirtecek farklı bir grup ise teşkilat bünyesinde, “çeşitli ve değişik isimlere de yer verilmesi gerektiğini” ifade edecek.