Siyaset İYİ Parti’nin yeni A Takımı belirlendi

İYİ Parti’nin yeni A Takımı belirlendi

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda oy birliğiyle genel başkanlığa yeniden seçilen Meral Akşener, dün “A Takımı’nı” belirledi.

İYİ Parti’nin yeni A Takımı belirlendi

Kurultayda yüzde 50’si değişen 80 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri arasından 13 genel başkan yardımcısı seçildi. Genel Sekreter ve Sözcü Aytun Çıray, bu görevlerinden alındı. Genel Sekreterliğe Cihan Paçacı, Genel Muhasipliğe Hayrettin Nuhoğlu getirildi. Parti Sözcüsü ise Buğra Kavuncu oldu. Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın, Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan yardımcıları İsmail Koncuk, Kazım Ataoğlu, Aydın Adnan Sezgin, Mehmet Fatih Şeker Başkanlık Divanı’ndan çıkarıldı.

İYİ Parti kurucuları arasında yer alan, 24 Haziran’da milletvekili adayı olan Hasan Seymen ile Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, yeni Genel Başkan yardımcıları oldu. Siyasi İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kazım Ataoğlu yerine Salim Ensarioğlu getirildi. Eski Ak Parti Milletvekili, İYİ Parti kurucularından Ataoğlu yerine getirilen Ensarioğlu, Eski Devlet Bakanı ve eski DYP milletvekili. Ak Parti, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Salim Ensarioğlu’nu Diyarbakır’dan 2. sırada aday göstermiş, ancak seçilemeyince, 1 Kasım 2015 seçimleri için Diyarbakır’dan 1. sırada bu kez Galip Ensarioğlu’nu aday göstermişti. Demokrat Partili eski milletvekili ve Fenerbahçe’nin eski başkanı Agah Erozan’ın oğlu olan Ahmet Kamil Erozan da Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen yeni isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Yeni Başkanlık Divanı’ndan yerini koruyan Berna Sukas, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan Eğitim, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Durmuş Yılmaz getirildi.