Siyaset İyi Parti Olağan Kurultayı yapıldı

İyi Parti Olağan Kurultayı yapıldı

11.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bir güneş gibi ortalığı aydınlatacağını iddia etti.

İyi Parti Olağan Kurultayı yapıldı

Akşener, partisinin genel merkezinde düzenlenen 1. Olağan Kurultay’da, erken seçim ihtimaline karşı parti olarak seçimlere girebilme hakkını kazanabilmek için kurultayı topladıklarını söyledi.

Akşener, ziyaret ettikleri illerde kadınların büyük ilgi ve desteğiyle karşılaştıklarını dile getirerek, “İyi Parti bir kadın hareketidir. İYİ Parti bir cesaret hareketidir. İyi Parti aynı zamandan Türkiye için bir kahramanlık öyküsünü ortaya koyacak insanların oluşturduğu bir siyasi organizasyondur. Türkiye’de bir güneş gibi ortalığı aydınlatacaktır. Sadece eleştiri değil, çözüm önerilerimizi de ortaya koyduğumuz bir muhalefet anlayışıyla yola çıktık” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararına tepki gösteren Akşener, şunları kaydetti:

“Kudüs, her birimizin en önemli konusudur. Bu konuda herhangi bir şüpheye mahal yoktur. Ama burada sorgulamamız gereken iki konu var. Kudüs’ün başkentliğinin tanınması cümlesini sarf eden ABD Başkanı iken, İsrail’e salvolar geldi. Kabulümüzdür, İsrail’e ‘heyt’ diyen Sayın Erdoğan’ın Kürecik’i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz. İki, ABD Başkanı’na herhangi bir sözünüz yoksa, ‘heyt’lerin bir anlamı yok. Eğer, ‘heyt Trump’ noktasına gelmişseniz, o zaman şu soruyu milletimiz adına size sormak borcumuzdur: İncirlik’i kapatacak mısınız? Her ‘heyt’in sonunda hiçbir şey yapmayarak Türkiye’nin itibarını dünyada iki paralık ettiniz. Türk milletinin bu soruların cevabını bilmeye, öğrenmeye hakkı var. Biz bunun takipçisi olacağız.”

Akşener’in konuşmasının ardından kurultaya basına kapalı olarak devam edildi.